İngiltere'de ilk kez bir kişi Omicron'dan öldü

İngiltere'de en az bir kişi Omicron varyantı nedeniyle öldü. Haberi duyuran Başbakan Boris Johnson, "Bu varyantın virüsün daha hafif bir versiyonu olduğu fikrini bir kenara bırakmalıyız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkede en az bir kişinin Omicron varyantı nedeniyle öldüğünü açıkladı. Johnson, Omicron'un ülkede ilk kez 27 Kasım'da saptanmasının ardından şu an başkent Londra'daki vakaların yüzde 40'ının bu varyanttan kaynaklandığını da belirterek yayılma hızına karşı uyarıda bulundu.

İngiltere halkına dün üç doz aşı olma çağrısı yapmasının ardından bugün Londra'daki bir aşılama merkezini ziyaret eden Johnson, aşı yaptıranları kutlarken gazetecilerle sohbetinde de "Ne yazık ki en az bir hastanın Omicron'dan öldüğünü teyit ettik" dedi. 

Johnson, "Dolayısıyla, bu varyantın virüsün bir şekilde daha hafif bir versiyonu olduğu fikrini bir kenara bırakmamız gerekiyor" ifadelerini kullanılırken, Omicron'un çok hızlı yayıldığını vurguladı. Johnson, Omicron'un yayılması nedeniyle ülkede Noel'den önce daha sıkı kısıtlamalar getirilip getirilmeyeceğine dair soruları yanıtsız bıraktı. 

Johnson'ın açıklamalarından önce, İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid de varyantın ülkede 'fenomen' bir hızda yayıldığını söylemişti. (DIŞ HABERLER)