İngiltere vatandaşı Rus patrondan Putin'e çağrı: Müzakerelerde yapıcı olun

İngiltere vatandaşı ve eski KGB ajanının oğlu olan medya patronu Evgeny Lebedev, Rusya lideri Putin'e Ukrayna'da saldırıyı sona erdirme çağrısı yaptı: "Müzakerelerde yapıcı olunmasını rica ediyorum."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna kriziyle ilgili Belarus'ta müzakereler devam ederken Rusya lideri Vladimir Putin'e askeri operasyonlarını sona erdirmesi için bir çağrı da Rus medya patronu Evgeny Lebedev'den geldi.

Sovyetler Birliği döneminin istihbarat servisi KGB'nin üst düzey ajanlarından Aleksandr Lebedev'in oğlu da olan Lebedev, yayınladığı bir mektupta Putin'e Belarus'ta yürütülen müzakerelerde yapıcı olunması çağrısı yaptı.

'DÜNYA NÜKLEER FELAKETİN EŞİĞİNDE'

İngiltere'de yayın yapan The Independent gazetesinin sahibi olan Lebedev, bir diğer sahibi olduğu London Evening Standard gazetesinde mektubunu yayınladı. Lebedev, mektubunda "Avrupa ve dünya olası bir savaşın, olası bir nükleer felaketin eşiğindeyken Ukrayna'daki bu korkunç çatışmayı sona erdirmek için bugünkü müzakerelerde yapıcı olunmasını rica ediyorum. Rusya ve İngiltere vatandaşı olarak sizden Rusların Ukraynalı kardeşlerini öldürmesini durdurmanızı rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

LEBEDEV AİLESİNİN İNGİLTERE'YLE İLİŞKİLERİ

Lebedev ailesi uzun yıllar İngiltere'de üst düzey görevlerde bulundu. Rus medya patronunun babası Aleksandr Lebedev, Soyvetler Birliği döneminde Londra Büyükelçiliği'nde çalışan KGB ajanları arasında yer alıyordu. Lebedevler, 1991'de Sovyetler Birliği'nin çöküşüyle İngiltere'de menkul kıymetler borsası faaliyetleriyle devasa servet elde etti. Servetini medya patronluğuyla büyüten Evgeny Lebedev ise 2020 yılında "baron" unvanıyla Birleşik Krallık Parlamentosu'nun ömür boyu üyesi seçilmişti. (DIŞ HABERLER)