İngiltere Savunma Bakanlığı: Putin 9 Mayıs'a hazırlanıyor

İngiltere Savunma Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'daki askeri hareketliliğine ilişkin yayınladığı bilgi notunda "Rusya 9 Mayıs Zafer Bayramı öncesinde önemli başarılar elde etmek istiyor" vurgusu yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Savunma Bakanlığı'nın Ukrayna'da Rusya ordusunun askeri hareketliliğine ilişkin her gün yayınladığı verilerde bugün 9 Mayıs detayının yer alması dikkat çekti.

Bakanlık, Twitter hesabından 21 Nisan tarihli son verileri paylaşırken bilgi notunda "Rusya büyük olasılıkla 9 Mayıs Zafer Bayramı kutlamaları öncesinde önemli başarılar elde etmek istiyor. Bu, 9 Mayıs'a dek operasyonları hızlı ve güçlü bir şekilde yürütmelerini etkileyebilir" denildi.

MACRON DA BENZER İDDİADA BULUNMUŞTU

Sovyetler Birliği'nin Nazilere karşı zaferini temsil eden 9 Mayıs Zafer Günü'nde her yıl Kızıl Meydan'daki askeri törenlere katılan Rusya lideri Vladimir Putin'in bu tarihte "bir zafer elde etmek istediği" daha önce de kamuoyuna yansımıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 8 Nisan'da RTL radyosuna verdiği demeçte "Başkan Putin, 9 Mayıs'ın bir zafer günü olması gerektiğinden neredeyse emin. Bence saldırılarını Donbass'ta yoğunlaştıracaklar. Donbass'ta önümüzdeki günlerde ve haftalarda çok zor durumlar yaşanacağını düşünüyorum" demişti. (DIŞ HABERLER)