İngiltere Savunma Bakanlığı: Mariupol kolera salgını riski altında

Ukrayna'nın liman kenti Mariupol'da kolera vakalarının görülmeye başlandığı açıklandı. İngiltere Savunma Bakanlığı bölgede geçen aydan bu yana münferit kolera vakaları olduğunu duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın doğu liman kenti Mariupol'da kolera salgını riski olduğunu duyurdu. Geçen aydan bu yana münferit kolera vakalarının rapor edildiği belirtilen açıklamada, kentte temiz içme suyuna erişim krizi olduğu belirtildi. 

Ukrayna'nın 1995'te büyük kolera salgını yaşadığı hatırlatılan açıklamada, Rusya'nın saldırıları sonrası kentte sağlık hizmetlerinin çökmek üzere olduğunun tahmin edildiği belirtildi. Açıklamada, Mariupol'da büyük bir kolera salgının sağlık hizmetlerinde durumu daha da kötüleştireceği konusunda uyarı yapıldı.

Mariupol belediye başkan yardımcısı Petro Andryuşçenko, hafta başında yaptığı açıklamada, sokaklarda çürüyen ceset ve çöplerin içme suyu kaynaklarını kirlettiği, ilaç eksikliğinin yaşandığı bilgisi vererek kolera salgınının başladığını söylemişti. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler mariupol kolera ukrayna