İddia: İngiltere, Afgan sığınmacılar için Pakistan ve Türkiye'de merkezler kurmak istiyor

İngiltere Savunma Bakanı Wallace, Afganlar için üçüncü ülkelerde sığınmacı merkezleri kurmak istediklerini açıkladı. İngiliz basını, Türkiye'nin de düşünüldüğünü öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Afganistan'da Taliban'dan kaçmak isteyen kişiler için üçüncü ülkelerde sığınmacı merkezleri kurmayı planladıklarını açıkladı. Mail on Sunday gazetesi için bir makale kaleme alan Wallace, "Sorumluluklarımızı yerine getireceğiz ve şu an, üçüncü ülkeler ile sığınmacı kamplarında bulunan kişilerle ilgili işlemlerin nasıl yapılacağını araştırıyoruz" dedi.

İNGİLİZ BAKAN 'ÜÇÜNCÜ ÜLKE' ADI VERMEDİ

Wallace, "Bu ülkeye [İngiltere'ye] getirme yükümlülüğümüz olan Afganlar için, bölgede Afganistan dışında merkezler kuracağız" ifadelerini kullandı. İngiliz bakan, nisan ayında Yunanistan'daki bir mülteci kampındaki bir ailenin yeniden yerleştirilmesini söz konusu planlarına örnek olarak gösterdi.

THE GUARDIAN VE DAILY MAIL'A GÖRE TÜRKİYE'NİN DE ADI GEÇİYOR

Ben Wallace makalesinde Afgan sığınmacılar için merkez kurmayı planladıkları ülkelerin ismini vermedi. Ancak Daily Mail ve The Guardian gazetelerinin bu makaleye istinaden görüştüğü İngiliz Savunma Bakanlığı kaynakları 'Pakistan ve Türkiye gibi ülkelerde merkezler kurmayı planladıklarını' söyledi. (DIŞ HABERLER)