İngiltere milli takımında 'regl' düzenlemesi: Dünya Kupası'nda beyaz yerine mavi şort

FIFA Dünya Kupası'nda, İngiltere kadın futbol takımı oyuncularının beyaz yerine mavi şort giymelerine karar verildi. Bazı oyuncular, beyaz şortla ilgili endişeleri dile getirmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere kadın futbol takımı oyuncularının regl konusunda yaptıkları uyarılar göz önünde bulunduruldu ve bu yaz yapılacak FIFA Dünya Kupası'nda beyaz yerine mavi şort giymelerine karar verildi. Forma ilk kez, bu hafta Londra'daki Wembley Stadı'nda oynanacak CONMEBOL-UEFA Şampiyonlar Kupası maçında (Finalissima), Brezilya karşısında giyilecek. Evde yapılacak maçlarda mavi şort üstüne beyaz forma giyilecek, deplasmanda tişört de mavi olacak.

Beth Mead ve Georgia Stanway dahil bazı oyuncular Euro 2022'de giyilen beyaz şortla ilgili endişeleri dile getirmişti. O dönem Futbol Federasyonu, şampiyona süresinde şortların renginin değişmeyeceğini ancak konu üzerine düşünüleceğini ve gelecek tasarımlarda oyuncuların geri bildirimlerinin göz önünde tutulacağını açıklamıştı: "Konunun önemini anlıyoruz ve oyuncularımızın bu konuda devam eden desteğimizi hissetmesini istiyoruz. Bu konunun göz önünde tutulması ve formaların renk kombinasyonlarında daha büyük bir esnekliğe izin verilmesi için uluslararası turnuva düzenleyicilerine başvuruda bulunduk."

NIKE, FORMALARI YENİDEN TASARLADI

İngiltere'de Manchester City, West Bromwich Albion ve Swansea'nın kadın takımları, evde oynanan maçlarda formalarının şort rengini değiştirdi. Avustralya ve Yeni Zelanda'da 20 Temmuz-20 Ağustos arasında düzenlenecek Dünya Kupası öncesinde İngiltere ve diğer ülkelerin formaları, Nike tarafından sporcuların geri bildirimleri göz önünde tutularak sızdırmayı önleyecek şekilde yeniden tasarlandı.

Dünya çapında Nike kadın spor kıyafetleri biriminin müdür yardımcısı Jordana Katcher, Nike sponsorluğundaki takımların oyunculara bu yeniliği sundukları için çok heyecanlı olduklarını ifade etti. Oyuncuların bu yeni tasarımdan dolayı çok mutlu olduklarını ekledi. İngiltere'nin forması 5 Haziran'da satışa çıkacak. (BBC Türkçe)

Etiketler İngiltere FIFA kadın