'İngiltere Kraliçesi' unvanını alan Camilla Rosemary kimdir?

İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth, Cornwall Düşesi Camilla'nın eşi Prens Charles'ın kral olması durumunda kraliçe unvanı almasını istediğini açıklamıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth'in ölümünün ardından kraliçe unvanını alan Camilla Rosemary, 17 Temmuz 1947'da doğdu. Asıl adıyla Camilla Rosemary Mountbatten Windsor, 17 yıl önce Kraliyet Ailesi'ne dahil oldu.

Camilla’nın babası Binbaşı Bruce Shand, Doğu Sussex’in Lord yardımcısıydı. Annesi Rosalind ise aristokrat ve varlıklı Cubitt ailesinden geliyor. Üç çocuğun en büyüğü olan Camilla, önce Dumbrells’de ardından Queen’s Gate School’da eğitim gördü. Daha sonra İsviçre ve Fransa’da yüksek eğitimine devam etti. 

Prens Charles'ın Prenses Diana ile olan evliliğinin sona ermesinden sorumlu tutulan Camilla, Prens Charles ile 2005 yılında sivil bir törenle evlendi. Camilla'nın ilk evliliğinden iki çocuğu var. Prens Charles'ın ardından tahta geçecek olan varis ise Prenses Diana'dan olan büyük oğlu William.

Charles, 1994 yılında Camilla ile bir ilişkisinin olduğunu ancak bunun Diana ile olan evliliğinin "geri dönülemez bir şekilde bozulmasının" ardından yaşandığını söyledi. 1999 yılına kadar Camilla ve Charles, ilişkilerini kamuoyuna duyurmadı. Ancak o yıl Londra'daki Ritz Otel'de verilen bir partiye katılan ikili, özenle planlanmış bir halkla ilişkiler kampanyasının parçası olarak otel çıkışında fotoğraflandı.

Birçok kraliyet yorumcusu, Charles'ın Camilla yanındayken genellikle daha rahat göründüğünü belirtiyor. 2020'de verdiği bir röportajında Camilla, karantina sırasında resmi giyinmemekten ve bir kot pantolonla yaşamaktan keyif aldığını ifade etti.

Camilla ve Charles 2005 yılında sivil bir törenle evlendikleri zaman, kamuoyunun duyarlılığı nedeniyle Camilla'ya "Konsort Kraliçe" unvanı yerine "Konsort Prenses" unvanı verileceği açıklanmıştı. 

KRALİÇE OLARAK ANILMASININ 'SAMİMİ DİLEĞİ' OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

Şubat ayında Kraliçe Elizabeth, Cornwall Düşesi Camilla'nın, eşi Prens Charles'ın kral olması durumunda kraliçe unvanı almasını istediğini açıklamıştı. Tahta geçişinin 70. yıldönümünde bir mesaj yayımlayan Kraliçe, oğlu Galler Prensi Charles'ın kral olması durumunda Camilla'nın kraliçe olarak anılmasının "samimi dileği" olduğunu söylemişti.