İngiltere, İran'ı 6 golle geçti

2022 Dünya Kupası B Grubu ilk maçında İngiltere ile İran karşılaştı. Khalifa International Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada kazanan, 6-2'lik skorla İngiltere oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda İngiltere, B Grubu'ndaki ilk maçında İran'ı 6-2 mağlup etti.

Khalifa International Stadı'nda oynan karşılaşmayı Brezilye'dan Raphael Claus yönetti. 

İngiltere Milli Takımı'nın 2022 Dünya Kupası'nda nasıl bir savunma dizilişiyle mücadele edeceği üzerine aylardır devam eden tartışmalara aldırış etmeyen teknik direkter Gareth Southgate, geri dörtlüde Trippier, Stones, Maguire ve Shaw'la sahaya çıktı. Deneyimli teknik adam, Maguire ve Shaw ısrarından Dünya Kupası'nda da vazgeçmedi.

İngiltere'ye galibiyeti getiren golleri 35. dakikada Bellingham, 43. ve 62. dakikalarda Bukayo Saka, 46. dakikada Sterling, 71. dakikada Marcus Rashford ve 89. dakikada Jack Grealish'ten geldi. İran'ın tek golünü 65. ve 90+13. dakikalarda Mehdi Taremi kaydetti. Taremi'nin ikinci golü penaltı vuruşundan geldi.

24 DAKİKA UZADI  

Sakatlıklar sebebiyle bir hayli ara verilen mücadelenin ilk yarısına 14 dakika oynanmayan süre eklenirken, maç sonuna ise eklenen süre 10 dakika oldu. Mücadele toplamda 24 dakika uzamış oldu.

İRAN YENİ KURALDAN FAYDALANDI

İran kalecisi Beiranvendi, karşılaşmanın 19. dakikasında Yukatel Kayserispor forması giyen Majid Hosseini ile kafa çarpışması sonucunda sakatlandı ve oyundan çıktı. FIFA'da yeni yer alan kurala göre kafa çarpışmaları nedeniyle yapılan değişikliklerin sayılmaması sebebiyle, İran 6 oyuncu değişikliği yaptı. 

Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor forması giyen Majid Hosseini ile Ali Karimi, İran'da ilk 11'de sahaya çıktı.

Bu sonuçla birlikte İngiltere 3 puana ulaşırken, İran 0 puanda kaldı. (HABER MERKEZİ)