İngiltere basını: Kılıçdaroğlu, Erdoğan defterini kapatmak istiyor

Kılıçdaroğlu ile ilgili bir analiz kaleme alan Callaghan, "Pek çok kişi Erdoğan'ın seçimlerden önce Kılıçdaroğlu'nun dinini ve etnik kökenini hedef alarak saldırıya geçmesini bekliyor” diye yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiliz The Times gazetesinden Louise Callaghan, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili bir analiz kaleme aldı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun 76 yaşındaki Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu ile konuşan Callaghan, “74 yaşındaki alim Erdoğan defterini kapatmak istiyor” başlıklı analizinde Dersim Katliamı’na değindi.

“20’inci yüzyıl boyunca Türkiye'deki azınlıkların çoğu öldürüldü, sürüldü veya ülkeyi terk etmeye zorlandı ve kalanlar kökenleri konusunda sessiz kalmayı ve ‘Türklüklerini’ ön planda tutmayı öğrendi” ifadelerini kullanan Callaghan, “Pek çok kişi Erdoğan'ın seçimlerden önce Kılıçdaroğlu'nun dinini ve etnik kökenini hedef alarak saldırıya geçmesini bekliyor” diye yazan Callaghan, şöyle devam etti: “O zamandan bu yana, Aleviler ayrımcılığa ve milliyetçilerini saldırılarına maruz kaldı; buna 1993'te Sivas'ta bir otelde düzinelerce Alevi aydının ölümüne yol açan yangın da dahil. Saldırganlar asla yakalanmadı.”

The Times’a konuşan Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu ise, şu ifadeleri kullandı: "Geçmişini bilmiyorsan geleceğini de bilemezsin. Daha önce dinimiz hakkında konuşmaktan çekiniyorduk. Sadece saklanıyorduk. İnsanların önünde dua etmiyorduk.”

'İMAMOĞLU'NUN KARİZMASINA SAHİP DEĞİL'

Kılıçdaroğlu’nun adaylığını değerlendiren Callaghan, kulis bilgilerine de yer verdi: “CHP içindeki bazı eleştirmenler Kılıçdaroğlu’nun çok yaşlı, çok sessiz ve yenilgiyle ilişkili olduğunu söylüyor. Erdoğan'ın veya İstanbul Belediye Başkanı CHP'nin yükselen yıldızı Ekrem İmamoğlu'nun kişisel karizmasından yoksun olduğu belirtiliyor.”

'DAR GÖRÜŞLÜLÜK'

“Kılıçdaroğlu’nun aday gösterilmesi dar görüşlülük” diyen Millet İttifakı’ndan bir siyasetçi ise Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ilişkin The Times’a şu açıklamada bulundu: “Ne kadar esnek olmadıklarını gösteriyor. Her zaman kaybeden kişiyi, her zaman kazanan birine karşı aday gösteriyorlar.”

CHP'den üst düzey bir isim ise, "Ülkeye gerçek ve gerçek bir değişiklik getirmek istiyor” ifadelerini kullandı.

'KARİYERİNİN EN BÜYÜK ZAFERİNİ ELDE ETTİ'

Callaghan, analizini söyle sürdürdü: “[Kılıçdaroğlu] Geçen ay belki de kariyerinin en büyük siyasi zaferini elde etti. Aralarında milliyetçiler, muhafazakarlar ve laiklerin de olduğu altı muhalefet partisinin desteğini aldı bir de HPD’nin desteğini aldı." (DIŞ HABERLER)