İngiliz parlamentosunda '90 bin sterlinlik şampanya' tartışması

İskoç Ulusal Partisi'nden Sheppard, "Seçmenler, yiyecek ve enerji gibi temel ihtiyaçları karşılamakta zorlanırken, seçilmemiş Lordların lıkır lıkır şampanya içtiğini duyunca çok sevinecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere parlamentosunun üst kanadı Lortlar Kamarası'nın, geçtiğimiz yıl düzenlenen etkinlikler için hediyelik eşya dükkanından 90 bin sterlin değerinde (yaklaşık 3 milyon 387 bin TL) şampanya satın aldığı ortaya çıktı. 2023 yılında düzenlenen etkinlikler için toplam 1589 şişe şampanya alındığı belirtildi. Bu sayının, son 5 yılda kaydedilen 'şampanya' harcamasının en yüksek seviyesi olduğu aktarıldı.

'LIKIR LIKIR ŞAMPANYA İÇİYORLAR'

Şampanya satın alımlarına tepki gösteren İskoç Ulusal Partisi (SNP), Lordlar Kamarası'nın 'ekonomik kriz döneminde çağdışı ve dünyada yaşananlarda bihaber olduğunu' bildirdi. SNP'nin Edinburgh Milletvekili Tommy Sheppard, "Seçilmemiş Lordların sadece kendilerini gösterdikleri için şampanya içtiği ve günde 342 sterlin kazandığı bir parlamento, halkı gerektiği gibi temsil etmeye uygun bir parlamento değildir" dedi.

Sheppard, şöyle devam etti: "Seçmenler, yiyecek ve enerji gibi temel ihtiyaçları karşılamakta zorlanırken, seçilmemiş Lordların lıkır lıkır şampanya içtiğini duyunca çok sevinecek."

'VERGİ MÜKELLEFLERİ ÖDEMİYOR'

Lordlar Kamarası sözcüsü ise, şampanyaların 'vergi mükellefleri tarafından ödenmediğini' bildirdi. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Lordlar Kamarası tarafından satılan şampanyaların çoğu ziyaretçiler tarafından hediyelik eşya dükkanından satın alınmakta ve halk tarafından parlamento dışında tüketilmektedir ya da Lordlar Kamarası'nda etkinliğe ev sahipliği yapan kuruluşlara veya kişilere ziyafet etkinliklerinde satılmaktadır. Vergi mükellefleri tarafından ödenmemektedir." (DIŞ HABERLER)