IMF'den El Salvador'a Bitcoin tehdidi: Vazgeçin, borç almakta zorlanırsınız

IMF, El Salvador'dan yasal para birimi olarak Bitcoin kullanımından vazgeçmesini istedi. Açıklamaya göre, El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele'ye "Borç almakta zorlanırsınız" mesajı iletildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Para Fonu (IMF), Bitcoin'i yasal para birimi olarak benimseyen El Salvador'a bu karardan vazgeçme çağrısında bulundu. IMF'den yapılan açıklamaya göre kurum, El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele'yi 'kripto paranın ülkeye yönelttiği riskler konusunda' uyardı ve Bitcoin'in yasal para birimi olması sonucunda El Salvador'un IMF'den borç almakta zorlanabileceğini vurguladı.

IMF yöneticilerinin, El Salvador yetkililerini, Bitcoin'in yasal para birimi statütüsü kaldırmaya çağırdığı belirtildi. Buna göre uyarıda, 'Bitcoin kullanımının mali istikrar, finansal bütünlük ve tüketicilerin korunması konusunda büyük riskler yarattığının' altı çizildi.

El Salvador eylül ayında, tüketicilerin tüm alışverişlerinde Bitcoin kullanmasına yasal olarak izin veren ilk ülke olmuştu. Karar yürürlüğe girdiğinde hükümet, her bir vatandaşa 30 dolarlık Bitcoin de verilen yeni bir dijital cüzdan uygulaması açmıştı. Aynı zamanda, ülke çapında 200'den fazla yeni ATM'ler yerleştirilmişti.

Bukele kasım ayında da, ülkedeki bir yanardağın eteklerinde bir 'Bitcoin kenti' inşa etmeyi planladığını, projenin kripto para ile finanse edileceğini açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler El Salvador Bitcoin