İmamoğlu'nun eleştirilerine Kurum'dan yanıt: Ajanslar üzerinden kurulan senaryolar

Ekrem İmamoğlu'nun kendisiyle açıklamalarına yanıt veren Murat Kurum, "Ajanslar üzerinden kurulan senaryolar üzerinden biz konunun içinde olmayacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, 20 Ocak Cumartesi günü İstanbul ilçe başkan adaylarının tanıtım toplantısının gerçekleştirileceğini söyledi. 

Seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği İstanbul Sanayi Odasında (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile beraber basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve teşkilatlarla istişarelerini yaptıklarını, "İstanbul için en iyi nasıl olur?" diye düşünüp ortak akılla hareket ettiklerini söyledi.

Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi'nde saat 14.00'de İstanbul'un ilçe belediye başkan adaylarının tanıtılacağını dile getiren Kurum, "İlçe belediye başkanlarımızla birlikte inşallah sokağa daha önce olduğu gibi yine milletimizin yanına çıkıp milletimizin ihtiyaçlarını, sorunlarını giderecek adımlarımızı güçlü bir şekilde atacağız, heyecanlıyız" dedi.

BEYANNAME ANKARA'DA AÇIKLANACAK

Kurum, 30 Ocak'ta Ankara'da beyanname tanıtımının olacağını, ilçe belediye başkanları açıklandıktan sonra ise proje lansmanını yapacaklarını bildirdi.

KURUM'DAN İMAMOĞLU YANITI: POLEMİK İÇİNDE OLMAYACAĞIZ

'Bozuk otobüs' videosu hakkında Ekrem İmamoğlu'nun kendisine yönelik açıklamaları hatırlatılan Kurum, şu yanıtı verdi: "Biz polemikler içerisinde olmayacağız. 'Ekrem Bey şöyle dedi, Ekrem Bey böyle yaptı, işte efendim siyasi senaryolar' veya işte ajanslar üzerinden kurulan senaryolar üzerinden biz konunun içinde olmayacağız. Yani onların dümenine açıkçası su taşımayacağız. Bu konu İstanbulluların meselesi değil, öncelikle bunu söyleyeyim. İstanbulluların böyle bir derdi, sorunu yok ama kendilerinin İstanbul dışında beklentileri ve sorunları olduğu için farklı gündemler peşinde koşmaya devam ediyorlar. Aynı gördüğümüz, yaşadığımız 5 yılda olduğu gibi...

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşup istişare edip, fikir alışverişinde bulunabileceğini söyleyen Kurum, "Biz Sayın Cumhurbaşkanı'mızla görüşmeyip de yabancı büyükelçilerle mi görüşeceğiz? Dış mihraklarla, burada bu manada ülkemizin geleceği adına, vatandaşımız adına onların yaptığı gibi sufle aldıkları yerlerle mi görüşeceğiz? Biz milletimizin temsilcisiyle, cumhurun temsilcisiyle görüşmeye devam edeceğiz" dedi. (HABER MERKEZİ)