İmamoğlu'na ‘sana börek yaparım oy vermem' demişti: Fikrini değiştirdi

İmamoğlu, 2019 seçimlerinde kendisine "Sana börek, kete yaparım ama oy vermem" diyen Mahruze Keleş’i ziyaret etti. Keleş, oyunu bu kez İmamoğlu'na vereceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2019 yerel seçimleri öncesi pazarda karşılaştığı “Sana börek, kete yaparım ama oy vermem” diyen Mahruze Keleş’i ziyaret etti. Geçen 5 yılın sonunda fikri değişen Keleş, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde oyunu İmamoğlu’na vereceğini açıkladı. İmamoğlu’nun Keleş’e yanıtı, “Oy verse de vermese de insan sevilmez mi? Ben herkesi seviyorum. Oy verse de olur, vermese de olur. Ama bugün ‘Oyumu vereceğim’ diyorsa, Allah razı olsun. Ben de ona layık olurum yani” oldu.

5 YIL SONRA YİNE BİR ARAYA GELDİLER

Mahruze-Hasan Keleş çifti, İmamoğlu’nu, ana menüsünde ketenin bulunduğu bir sofrada ağırladı. İmamoğlu, kendisini, “Senin için sabaha kadar yatmadım. Vallahi senin sevdiklerini hep yaptım” sözleriyle karşılayan Keleş’e sofrayı göstererek, “Ne güzel şeyler yapmışsın” şeklinde yanıtladı.

KELEŞ’İN ANNESİYLE TELEFONDA KONUŞTU

Sohbet sırasında Mahruze Keleş’in annesi telefonla kızını aradı. Telefonu alan İmamoğlu, "Ellerinden öperim. Tanıştık annemle. Sağ ol anneciğim, sağ ol. Allah'ın izniyle Mahruze Abla’nın oyunu almaya geldik. Alıp gideceğiz. Yok yok, yine biz dua isteriz, başka bir şey istemeyiz" dedi.

Keleş ise, "Canın sağ olsun. Senin bu gelmen yetti bana zaten. Senin bu güler yüzün, öyle gelmen, böyle alçak gönüllülüğün, milletle böyle açık açık konuşmam… Yani vallahi tatlı dil, güler yüz… Cehennemi de buradan götürüyor, cenneti de bu dilimiz" ifadelerini kullandı.

Sohbetin son bölümlerinde gazeteciler, Keleş’e, “Mahruze Hanımcığım, oy verecek misiniz? 2019’dan beri bu soruyu çok merak ediyoruz” sorusunu yöneltti. Keleş’in soruya yanıtı, “E dedim ya, dedim ya. ‘Seninleyim’ dedim” oldu. Keleş, gazetecilerin “Bu eve pek çok isim girdi. Sayın İmamoğlu'yla olan ilişkiniz ne durumda artık” sorusu üzerine ise “Valla bunun güler yüzü, tatlı dili yeter. Benim oğlum gibi seviyorum. Başkalarını böyle davet etsem gelmezlerdi. Telefon açsam, hemen ‘Alo.’ Kendi çıkıyor”

Gazeteciler Keleş’e, “O zaman önce gönlünüzü, şimdi oyunuzu mu kazandı” sorusunu yöneltince, İmamoğlu araya girip, “Önce duasını, sonra gönlünü, sonra oyunu” dedi. Keleş, İmamoğlu’nu, “Doğru, evet. Allah. Allah'a kurban olayım. Allah ne derse, o olur” sözleriyle onayladı. İmamoğlu ise, gazetecilerin, “Keteyi yediniz mi” sorusuna, “Aldım, aldım, arabama aldım” yanıtını verdi.

İmamoğlu, Keleş Ailesi'nin evinden ayrılırken kendisine yöneltilen, “Herkesin oyunu alırım, demiştiniz dün de yine meydanlarda. En zor AK Parti seçmeni Mahruze Keleş'in de oyunu almış gibi görünüyorsunuz…” sorusuna da “Şöyle. Hep söylerim; insana emek önemli. İnsanın gönlüne girmek önemli. İnsanın duasını almak önemli. Ben hep diyorum; önce duasını alırsın, sonra gönlünü kazanırsın, sonra oyunu alırsın. Oy nasip. Yani ben şöyle… ‘Oyunu istiyorum. Oy oy oy…’ Yani oy verse de vermese de insan sevilmez mi? Ben herkesi seviyorum. Oy verse de olur, vermese de olur. Ama bugün ‘Oyumu vereceğim’ diyorsa, Allah razı olsun. Ben de ona layık olurum yani” şeklinde yanıtladı.

Keleş, İmamoğlu’nu evinin balkonundan el sallayarak uğurladı.

Ne olmuştu?

31 Mart 2019 yerel seçim kampanyasında İmamoğlu’nun pazarda karşılaştığı, o dönemde 60 yaşında olan Mahruze Keleş ile yaşadığı diyalog, tüm Türkiye’nin gündemine oturmuştu. İmamoğlu’nun siyasetçi olduğunu öğrenen Keleş, diyaloğun başında hayat pahalılığından yakınmış ve CHP adayına nereli olduğunu sormuştu. İmamoğlu’ndan “Trabzon” cevabını alan Keleş, “Ben de Gümüşhaneliyim” yanıtını vermişti. İmamoğlu’nun CHP adayı olduğunu öğrenen Keleş, “Sen Tayyip Erdoğan’a bağlı değilsen, sana oy yok” karşılığını vermişti. Keleş, İmamoğlu’nun, “Ben CHP’nin İBB Başkan adayıyım” demesi üzerine, “Yok yok, onlardan iş olmaz. Sana börek, kete yaparım ama oy vermem” yanıtını vermişti. Bunun üzerine İmamoğlu, “Senden oyunu değil, duanı istiyorum. Seçimi kazanacağım ve evinize geleceğim, böreklerinizi, ketelerinizi yiyeceğim, enerji alıp, 5 yıl deli gibi çalışacağım” karşılığını vermişti.

İBB Başkanı olduktan sonra sözünü tutan İmamoğlu, 6 Ağustos 2019’da Sultanbeyli Turgutreis Mahallesi’ndeki evinde ziyaret etmişti. İmamoğlu’nun ardından, dönemin İBB Başkan adayı Binali Yıldırım ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Keleş ailesinin evine ayrı ayrı ziyaretlerde bulunmuştu.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler ekrem imamoğlu ibb