İmamoğlu: Patlamanın olduğu 2 dairede doğalgaz yok

Ekrem İmamoğlu, Kadıköy'de meydana gelen patlamadaki doğalgaz şüphesine dair konuştu: "Patlamanın olduğu ve büyük hasar alınan iki dairede de doğalgazla ilgili tesisat yok. Abonelik de yok."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy'de 3 kişinin öldüğü patlamanın yaşandığı yerde incelemelerde bulundu. İmamoğlu, ninanın sağlam kalan tek dairesinde doğalgaz aboneliği olduğunu söyledi ve “O aboneliğin olduğu dairede de hiçbir patlama yok. Diğer patlamanın olduğu ve büyük hasar alınan iki dairede de doğalgazla ilgili tesisat yok. Doğalgazla ilgili abonelik de yok. Biraz acele bir açıklama yapılmış. Ki biz, zaten sürecin farkındaydık ve o dairede gazla ilgili herhangi bir şey olmadığına vakıftık. Yani niye öyle bir açıklama yapıldı veya kim yaptırdı? Muhtemelen Sayın Valimiz onu irdeleyecektir” ifadelerini kullandı.

İtfaiye Daire Başkanı ve İGDAŞ yetkililerinin de inceleme yaptığını söyleyen İmamoğlu, "Tabii hayatını kaybedenler açısından üzgünüz. Böyle bir olay olsun istemezdik. İçeride ne patlamalara sebep oldu ne yangına sebep olduğu, adli tespitler yapıldıktan sonra, açıklamayı dinledikten sonra netleşecek" dedi.

Ne olmuştu?

Kadıköy Fikirtepe Mahallesi’nde, dün 19.00 sıralarında bir evde patlama meydana gelmişti. 3 katlı binanın 2'inci katında meydana gelen patlamada 3 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi yaralanmıştı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya patlamanın doğalgazdan kaynaklandığını açıklamış, İBB ise evde doğalgaz aboneliği olmadığını duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)