İmamoğlu: Hangi şehre gitsem biri izine çıkıyor, biri raporlu oluyor

İBB'nin yaptırılacağı okulun protokolü için Elazığ'a giden İmamoğlu, Belediye Başkanı ve Vali'yle görüşemedi: "Hangi şehre gitsem biri izne çıkıyor, biri raporlu oluyor..."

Google Haberlere Abone ol

Ardıl Batmaz

ELAZIĞ- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6,8’lik Elazığ depremi sonrası yapımı için söz verdiği Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul projesinin protokolünü imzaladı. İmza törenine AK Partili siyasilerden kimse katılmazken, bürokrasiden sadece İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk yer aldı.

EROL: MAHCUP OLDUK

İmza töreninin ardından kentteki temaslarını tamamlayan İmamoğlu, bir otelde partililer ve gazetecilerle bir araya geldi. Protokol imzasına bürokrasiden İl Milli Eğitim Müdürü dışında kimsenin katılmamasıyla ilgili konuşan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İmamoğlu’na “mahcup olduklarını” belirtti. Erol, “Keşke ilimizin bürokratları ve siyasetçileri de burada jestinize, nezaketinize karşılık verip protokolde bulunuyor olsaydı, sizden yeni bir şeyler isteyebilselerdi. Ama bu mahcubiyetimizi temel atma töreniyle gidereceğiz” dedi.

İMAMOĞLU: BEN ANLAMADIM

Valilerin, kendisini makamında kabul etmemek için “müthiş bir irade” gösterdiklerini söyleyen İmamoğlu, “Vekilim, ben hangi şehre gitsem biri izne çıkıyor biri raporlu oluyor. Ben anlamadım yani… İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan önce de sıkıntı yaşadığımız şehirler oluyordu. Valilik makamı başka bir şeydir. Devlettir o. Hiçbir siyasi kavramı olamaz. 84 milyon vatandaşına eşit bakar. İBB Başkanı olduktan sonra beni makamda kabul etmeme konusunda müthiş bir irade gösteriyorlar. Unuttukları bir şey var; o makam onların değil. O makam milletin makamı” diye konuştu.

‘16 MİLYON İSTANBULLUYA HAKARET EDİYOR’

Her gittiği şehirde ısrarla o şehrin protokolünden randevu talep etmeye devam edeceğini belirten İmamoğlu şöyle konuştu: “Benim temsil ettiğim makam 16 milyon İstanbullunun makamı. Dolayısıyla Ekrem İmamoğlu’na randevu vermeyen kim olursa olsun, aslında 16 milyon İstanbulluya randevu vermiyor. 16 milyon İstanbulluyu yok sayıyor, kötü bir tarifte bulunuyor, hakaret ediyor. Ben her gittiğim şehirde ısrarla o şehrin mülki amirinden belediye başkanına randevu talep etmeye devam edeceğim. Bundan vazgeçmeyeceğim. Makamda kimmiş, neymiş, tanımam, bilmem. Elazığ’ın belediye başkanını Elazığlılar seçmiştir. Elazığlıya duyduğum saygıdan randevu istiyorum. Oraya gitmeden o şehri gezmiş kabul etmiyorum. Elazığ’ın valisini ziyaret etme arzum, Elazığ’a ve devletime duyduğum saygımdandır. Bundan vazgeçmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

ÇAĞRIYI AK PARTİLİLER YAPMIŞTI

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, depremin ardından “CHP’liler de bir okul yapsın” çağrısı yapmış, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol konuyu hemen CHP’li belediyelere iletmiş; İzmir, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri’nden okul yapımı sözü almıştı. Bulut, Temmuz ayında yaptığı açıklamada ise, “Okulların yapımı ile ilgili somut adım atıldığında sürecin yakından takipçisi olacağız” demişti.