İmamoğlu: Altılı masada sürece sayın Kılıçdaroğlu önderlik ediyor

İmamoğlu, "İttifaklarla birlikte ülkemizin tek önceliği var. O da adalet ve gelecekte en ufak bir sıkıntının yaşanmadığı, çocuklarımızın ve gençliğin bu ülkede gelecekle ilgili planlar kurması" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ekrem İmamoğlu, İBB ve Ardahan Belediyesi iş birliğiyle yapılan 6.300 metrekare alan üzerine kurulu, 2 bin 500 yolcu kapasiteli otogarın açılış töreninde konuştu. İmamoğlu, "Millet İttifakı'nın belediyeleri ile ülkemizin geleceğini teminat altına almaya büyük gayret gösteren bütün belediye başkanlarımızla birlikte yol yürüyoruz" dedi. Altılı masadaki siyasi partilere demokrasi açısından görev düştüğünü söyleyen İmamoğlu, sürece Kemal Kıçdaroğlu'nun önderlik ettiğini belirtti.

Açılış töreninde Ardahan'ın önemli bir eksiğini giderme konusunda bir proje gerçekleştirdiklerini aktaran İmamoğlu ise,, “Az önce buraya gelmeden bir önceki otogarı gördüğümde, açık ve net söyleyeyim, yıllardır İstanbul'da komşuluk yaptığım, dostluk kurduğum, aynı sokakta, aynı mahallede bir arada olduğum değerli Ardahanlı dostlarımın yaşadığı bu kente hiç yakışmayan bir otogarı gördüm. Ama umut ediyorum hem ürün kalitesi hem tasarım kalitesi hem çevreye dönük duyarlılığıyla size Ardahan Belediye Başkanımızla birlikte sunduğumuz yeni otogarımızdan umarım hepiniz memnunsunuzdur. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

'İSTANBUL’A HİZMET, 86 MİLYONA MORAL OLACAK'

Ardahanlılara, 16 milyon İstanbullunun selamını getirdiğini belirten İmamoğlu, “İstanbul'a hizmet etmenin onurunu ve gururunu yaşıyorum. İstanbul'da, dünyaya örnek olacak güzel işleri yapma gayreti içerisindeyiz. İstanbul'da yaptığımız her işin ülkemize, 86 milyon İstanbulluya moral olacağının da farkındayız. Bu geleceği endişeyle yaşadığımız günlerde ne yazık ki en sıkıntılı halleri gördüğümüz bu zaman diliminde, başta Millet İttifakı'nın belediyeleri, yani bizler olmak üzere, özel gayretlerimizle, en zor anların aşılmasında ve ülkemizin geleceğini özellikle umutla teminat altına almaya büyük gayret gösteren bütün belediye başkanlarımızla yol yürüdüğümüzü hepinize belirtmek isterim” şeklinde konuştu.

'SÜRECE SAYIN KILIÇDAROĞLU ÖNDERLİK EDİYOR'

'Bu yol iş birliği yoludur' diyen İmamoğlu, “Bu yol dostlukla, omuz omuza, büyük bir mücadeleyle ülkemizin bu zor günlerden kurtulma, sıyrılma yolculuğudur. Yerel yönetim seçimlerimizden bugüne, özellikle 2019’da bugüne ittifak süreçlerinin kurulmasıyla, ülkemizin tek önceliği var. O da adaletin, geleceğin en ufak bir sıkıntısının yaşanmadığı, çocuklarımızın ve gençlerimizin bu ülkede gelecekle ilgili planlar kurmasının elzem olduğunun farkında olan, demokrasi kurallarının ve demokrasi geleneğinin en güçlü şekilde geleceğe taşınmasını sağlamak konusunda kararlı adımlar atan altılı masaya, onun içinde bulunan değerli siyasi partilere ve aynı demokrasi anlayışının içerisinde olan diğer kurum ve kuruluşlara, siyasi partilere büyük görev düşüyor” ifadelerini kullandı.

Bu mücadeleye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderlik ettiğinin altını çizen İmamoğlu, şunları söyledi: “Demokrasinin kurallarını çiğnemeyi, kötülüğü, iyiliğin karşısında ne varsa, akla hayale gelmeyecek uygulamalarla bizleri şaşırtan ve ülkemizdeki herkesi şaşırtan bugünün iktidarı rahat durmuyor; durmayacak.

Bizler, hizmetimize devam ediyoruz. İstanbul'da 10 metro hattı birden üretirken, İstanbul'da milyonlarca metrekarelik yeşil alanı vatandaşlarımıza kazandırırken, belki de Türkiye'mizin en zorlu ekonomik krizin içinden geçerken, aynı anda pandemiyle mücadele ederken, 1,5 milyon haneye zor günlerinde katkı sunarken, onların yanında olurken, 180 bin çocuğumuza süt dağıtırken, 75 bin gencimize öğrenci bursu verirken, tarihinde ilk kez bu sene 2 bin 800 yüz yatak kapasitesine çıkacak olan yurtları yaparken, size şunu söyleyeyim: Tek şey yapıyoruz. Yüzümüzü milletimize dönüyoruz. Onların söyledikleriyle ilgilenmiyoruz. Yaptıklarıyla ilgilenmiyoruz. Kötü günlerin geçeceğini biliyoruz. Güzel günlerin çok yakın olduğunun farkında, tam konsantrasyonla işimize odaklanıyoruz. 7/24 çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz.”

'SAYIN AKŞENER, GEREKEN CEVABI HER YERDE VERİYOR'

‘150 günde 150 Proje’ açılışlarını hatırlatan İmamoğlu, “Ondan daha fazlası seneye açılacak. Sene sonuna doğru, 3 raylı sistem projemizi vatandaşlarımızla buluşturacağız. Yerin altında 10 metroyu yapan 12 bin çalışan, İstanbul için metro rayları döşüyor. İşte bu zor günlerde, bunları başarıyoruz” dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik provokasyonlara tepki gösteren İmamoğlu, “Tabii ki Sayın Genel Başkan, gereken cevabı her yerde veriyor. Daha ötesi; akla hayale gelmeyen kurgu bir takım tasarruflarla rencide etmeye çalışıyorlar. Allah aşkına, daha dün, üzerinden çok zaman geçmedi. Bize yapmadıklarını bırakmadılar. Söylemediklerini bırakmadılar. Her şeyi yaptılar. Her şeyi söylediler. Yahu hiç akıllanmadınız mı? Allah aşkına, bir seçimde 13 bin fark yediniz, size yetmedi, bu hataları yaptınız, millet size 800 bin oy fark attı. Tabiri caizse, millet size öyle bir ders verdi ki, toparlanamadınız” diye konuştu.

'EVET BU SÜRE, 1000 KAYIP GÜN, BİR AVUÇ İNSANA'

AK Parti İstanbul İl örgütünün İBB’nin kendi dönemlerinin 3 yılına atıf yapan “1000 Kayıp Gün” kampanyasını hatırlatan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Yani 3 yıllık süreci, 1000 kayıp gün olarak tasavvur etmişler. Ben de şöyle dedim: ‘Evet, bu süre 1000 kayıp gün ama onlara; bir avuç insana.’ Çünkü onlara akan musluklar, kapandı. Onların, o bir avuç insanın faydalandığı iş, güç vesaire işleri bitti. Milletin malı olduğunu gösteren, çalma çırpma işlerini kapısından içeri sokmayan, ahlaklı, adil, herkese eşit fırsatları sunan bir Belediye Başkanı var, bir yönetim var. Onun için vallahi de billahi de bin kayıp gün; ama size size, o bir avuç insana, vatandaşımıza değil, 16 milyon İstanbulluya değil. Bizim insanımız mutlu. Onun içinde sadece CHP’liler, İYİ Partililer yok. Mutlu olanların içinde, milyonlarca İstanbullu içinde her siyasi partiden, her etnik kimlikten, her inançtan insanlarımız var. Vallahi akıl tutulması yaşıyorlar.” (HABER MERKEZİ)

Etiketler İmamoğlu Ardahan