İlim Yayma Cemiyeti'ne belediyeden 8 milyarlık spor salonu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Bilal Erdoğan’ın mütevelli heyeti başkanı olduğu İlim Yayma Cemiyeti'ne spor salonu için ihaleye çıktı. Vakıf için şimdiye kadar harcanan kamu kaynağı 40 milyarı aştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın mütevelli heyeti başkanı olduğu İlim Yayma Cemiyeti’nin hizmet binası içerisine spor salonu yapmak için 25 Aralık 2023’te ihaleye çıktı.

Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün haberine göre; spor salonu için belediyenin kasasından 8 milyon 271 bin TL harcanacak. İhaleyi Sinan İnşaat adlı şirket aldı.

KAMU KURUMLARI 40 MİLYON TL’Yİ AŞKIN HARCAMA YAPTI

Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokollerle de sık sık gündeme gelen İlim Yayma Cemiyeti için daha önce birçok kamu kurumu harcama yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Mersin Yenişehir Belediyesi, Bursa Osmangazi Belediyesi, Mardin Büyükşehir Belediyesi gibi birçok AK Partili belediye de daha önce söz konusu cemiyet için çeşitli ihaleler düzenledi. İlim Yayma Cemiyeti ve İlim Yayma Vakfı için harcanan kamu kaynağının 40 milyon TL’yi aştığı öğrenildi.

(HABER MERKEZİ)