İlhan Taşcı: Silahlı-paramiliter bir yapının reklamının anlamı açıktır

Taşcı TV100’ün, “Dikkatsizlik sonucu yayına giren 8 saniyelik SADAT reklamı nedeniyle siyasi bir fırtına koparılmak istenmekte” açıklamasına karşı çıktı. Taşcı, Üst Kurul’a inceleme çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - RTÜK üyesi İlhan Taşcı, Kılıçdaroğlu yayınında SADAT’ın reklamına yer verilmesiyle ilgili RTÜK’ü göreve çağırdı. Taşcı, “Kılıçdaroğlu yayındayken tehdit edercesine silahlı-paramiliter bir yapının reklamını yapmanın anlamı açıktır” dedi. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Uğur Dündar ile yaptığı röportajının dün gece TV100’de banttan yayınlandığı sırada SADAT reklamının kullanılması gündem oldu. 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı TV100’ün, “Dikkatsizlik ve özensizlik sonucu yayına giren 8 saniyelik SADAT reklamı nedeniyle siyasi bir fırtına koparılmak istenmektedir” açıklamasına tepki gösterdi. 

Taşcı, sosyal medya hesabında şu mesajı paylaştı:

“CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yayındayken tehdit edercesine silahlı-paramiliter bir yapının reklamını yapmanın anlamı açıktır! Hele ki Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu yapıya karşı mücadelesi ortadayken. Vahim durum ‘8 saniyelik’ bir şey diye geçiştirilemez. RTÜK incelemeli” (HABER MERKEZİ)