İlçe başkanı istifa etti, il başkanı 'görevinden alındı' dedi

İYİ Parti Turgutlu yönetimi ve delegelerinin ilçe başkanlığını eleştirerek görevlerinden ayrılması sonrası İlçe Başkanı Önder Ertaş da istifa etti. İl Başkanı ise Ertaş'ın görevden alındığını söyledi.

Zafer İksir
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Turgutlu İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve delegelerden oluşan 41 kişinin temmuz ayında görevinden istifa etmesinin ardından İlçe Başkanı Önder Ertaş da sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Paylaşımında, "Kurucusu olduğum İYİ Parti'den ve İlçe Başkanlığı'ndan istifa ediyorum" ifadelerini kullanan Ertaş, İYİ Parti'nin birkaç kişinin piyonu haline geldiğini savundu.

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Zafer İksir ise Ertaş'ın görevden alındığını açıkladı.

İksir, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İYİ Parti Turgutlu İlçe Başkanı Önder Ertaş, 4 Ağustos Cuma günü İlçe Başkanlığı görevinden ilçe yönetimindeki 41 kişinin ayrılması ve görevini yürütemez hale gelmesi sebebiyle genel merkezimizce görevinden alınmıştır. Kendisine tebliğ edilen bu karar sonrası kendisi çirkin, gerçek dışı, partimizi karalayıcı, asılsız ve suçlayıcı iddialarda bulunmuştur. Partimize iftira atarak başka amaç ve hedeflere ulaşmayı hedefleyen Önder Ertaş'ı kınıyor, 4 Ağustos Cuma günü itibarıyla partimiz ile ilişiği kalmadığını kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz." (HABER MERKEZİ)