İktidara yakın Hürriyet'ten kulis: Üç bakan aday gösterilmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm kabineyi milletvekili adayı yapacağını açıklamasının ardından, iktidara yakın Hürriyet gazetesi, Fahrettin Koca, Mehmet Ersoy ve Derya Yanık'ın aday olmayacağını yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Partilerin milletvekili seçimleri için Yüksek Seçim Kurulu'na listelerin teslimine saatler kaldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta başından beri partilileriyle beraber çalıştığı milletvekili listelerine son noktayı koydu. Erdoğan’ın 3 dönem kuralını istisnasız uyguladığı belirtildi.

Hürriyet'ten Ebru Karatosun ve Turan Yılmaz'ın haberine göre, AK Parti listesini bugün YSK’ye teslim edeceklerden biri, kendisi de üç dönem kuralına takılan Ali İhsan Yavuz. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Grup Başkanvekilleri Bülent Turan, Mustafa Elitaş ile Yılmaz Tunç, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Ali İhsan Yavuz, Hamza Dağ, Nurettin Canikli, Vedat Demiröz ve AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin de 3 dönem kuralına takılan isimler arasında yer alıyor.

AK Parti listelerinde eski bakanlar da yer aldı. Lütfi Elvan’ın Mersin’den, Faruk Çelik’in Artvin’den, Nihat Zeybekçi’nin ise Denizli’den ve Abdülhamit Gül’ün Antep’ten aday gösterildiği ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın ve kabinedeki 17 bakanın milletvekilli adayı olacağını açıklamıştı. Erdoğan, AK Parti'deki 3 dönem kuralına ilişkin ise, "Yenilenmeye, tazelenmeye, yeni başlangıçlar yapmaya her zaman ihtiyaç var. Kongre süreçlerimizde parti kadrolarını yeniliyor ve tabii ki gençleştiriyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Derya Yanık’ın aday gösterilmediği öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler bakanlar kabine aday