İklim aktivisti Greta Thunberg Londra'da gözaltına alındı

İngiltere'nin başkenti Londra'da bir petrol ve doğalgaz konferansının yapıldığı binanın önünde düzenlenen protestoya katılan İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, İngiltere'nin başkenti Londra'da gözaltına alındı. Thunberg'in beraberindeki iklim aktivistleriyle birlikte petrol ve doğalgaz konulu bir konferansın düzenlendiği binanın dışında protesto gösterisi düzenlediği ve bazı katılımcıların konferansa katılmasına engel olduğu bilgisi verildi.

Reuters'ın haberine göre, binanın önünden paylaşılan görüntülerde, Thunberg'in üzerinde 'Petrol parası dışarı' yazılı bir kokart taktığı görülüyordu. Polislerden biri Thunberg'in kolunu tutarken, iklim aktivistinin daha sonra polis aracına bindirildiği kameralara yansıdı.

LONDRA POLİSİ: 20'DEN FAZLA KİŞİ GÖZALTINDA

Thunberg ve beraberindeki iklim aktivistleri, Energy Intelligence Forum kuruluşunun petrol ve gaz sektörünün liderlerinin katılımıyla konferans düzenlediği Intercontinental Oteli'nin önünde toplanmıştı. Kollarını birbirine kenetleyen aktivistler otele girişleri engelledi.

Polisin protestocuları gözaltına almadan önce uyarıda bulunduğu ifade edilirken, Londra Metropolitan Polisi, konuyla ilgili kendilerine ulaşan Reuters'a bir açıklama yapmadı. Polis tarafından sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden paylaşılan mesajda ise otelin önündeki protestoyla bağlantılı olarak 20'den fazla gözaltı yapıldığı aktarıldı.

THUNBERG: DÜNYA FOSİL YAKITLARDA BOĞULUYOR

Gözaltına alınmadan önce konuşan Greta Thunberg, "Dünya fosil yakıtlarda boğuluyor. Tüm dünyadaki insanlar bu sektörlerin sebep olduğu iklim krizinin sonuçları sebebiyle acı çekiyor ve ölüyor" demişti. Greenpeace bugünkü protestoya yüzlerce kişinin katıldığını aktarırken, Reuters'a konuşan bir görgü tanığı, konuşmacılar Torbjörn Törnqvist ve Ben Luckock'ın içeri giremeyerek etkinliği kaçırdığını bildirdi. (DIŞ HABERLER)