İHD İmralı’ya heyet göndermek için Adalet Bakanlığı’na başvurdu

İHD, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevine heyet göndermek için Adalet Bakanlığı’na başvurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İnsan Hakları Derneği (İHD), İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’na heyet göndermek için Adalet Bakanlığı’na başvurdu. Derneği bakanlığa verdiği dilekçede, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan ile Hamili Yıldırım, Ömer Hayri Konar ve Veysi Aktaş yaklaşık üç yıldır aile ve avukatlarıyla görüştürülmemelerine ilişkin derneğe birçok başvuru yapıldığı belirtildi.

BAKANLIĞA BAŞVURU

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, bakanlığa yapılan başvuruda, “Söz konusu başvurularda kurumda hükümlü olarak bulunan kişilerin aileleri ve avukatları, yakınları ve müvekkillerinden haber alamadıklarını, kurumda tam bir tecrit uygulandığını ve bu nedenle bağımsız bir heyetin İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunu ziyaret etmesini istediklerini belirtmişlerdir. Bunun yanında, derneğimize çeşitli ceza infaz kurumlarında bulunan mahpuslar tarafından gönderilen mektuplarda, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda bulunan Abdullah Öcalan ve beraberindeki kişilerden haber alınamaması sebebiyle açlık grevine başladıkları ifade edilmiştir” denildi. 

BAĞIMSIZ HEYET İMRALI’YA GİTSİN

İHD’nin ayrımcılık karşıtı hak savunuculuğunun bir gereği olarak ceza infaz sisteminde her türlü ayrımcı uygulamanın derhal sona erdirilmesini talep ettiği hatırlatılan dilekçede, şu ifadeler yer aldı: “Derneğimiz çeşitli vesilelerle, tek kişiden oluşan bir cezaevinin kaçınılmaz olarak tam bir tecrit yarattığı ve bu durumun evrensel insan haklarına, Türkiye’nin üyesi bulunduğu gerek Avrupa Konseyi ve gerekse Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen cezaevi standartları ile hükümlülerin haklarına aykırı olduğunu da açıklamıştır. Yukarıda açıklanan nedenlerle ve başvurucuların iddiaları dikkate alındığında ülke içindeki gerilimin azaltılmasına ihtiyaç olduğunu ve İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunu ziyaret etmek üzere bağımsız ve tarafsız bir heyetin oluşturulması gerektiğini düşünmekteyiz. Bu nedenle İnsan Hakları Derneği tarafından oluşturulan bir heyetin İmralı Cezaevini ziyareti için gerekli izinlerin verilmesini dileriz.” (HABER MERKEZİ)