İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin'e ceza talebi

Eren Keskin hakkında "Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" ve “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etmek” suçlamalarıyla açılan davanın ilk duruşmanın ardından ertelendi. 

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il binasına yönelik Onur Gencer tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı ve parti üyesi Deniz Poyraz'ın katledilmesi sonrası İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin hakkında sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek açılan davanın ilk duruşması İzmir 18'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. “Terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef göstermek” ve “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etmek” suçlamalarıyla açılan davanın duruşmasında Keskin'in avukatları hazır bulunurken, Eren Keskin ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle katıldı.

'ÖRGÜTLÜ BİR SALDIRI OLMASINA DAİR ARAŞTIRMA YAPILMADI'

Kimlik tespitinin ardından ifadesi alınan Keskin, iddianamede yer alan Deniz Poyraz'ın katledilmesi olayında "FETÖ/PDY" bağlantısı aranması yönünde talepleri olduğu yönündeki iddiaya tepki gösterdi. FETÖ/PDY'nin devletin her türlü suçu yükleyebileceği bir örgüt haline geldiğini ifade eden Keskin, Onur Gencer'in Ülkü Ocakları ile bağlantısı olduğunu düşündüğünü söyledi. Keskin, "Bu kişinin Ülkü Ocakları ile bağlantısı olduğunu ve saldırının burada planlandığını düşünüyorum. Böylesine önemli bir siyasi suikaste sanığın bir gün gözaltında tutulduğu ve örgütlü bir saldırı olmasına dair hiçbir araştırma yapılmadı" ifadelerini kullandı. Keskin, savcıyı hedef göstermediğini de belirtti. Keskin'in avukatları Jiyan Tosun ve Jiyan Kaya da suçun oluşmadığını belirterek, Keskin'in beraatını talep etti.

SAVCI CEZA İSTEDİ

Esas hakkındaki mütalaasını sunan duruşma savcısı ise Keskin'in "Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, Keskin'in avukatlarının mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre talebini kabul ederek davayı 1 Haziran'a erteledi.

Ne olmuştu? 

17 Haziran 2021 tarihinde HDP İzmir il binasına Onur Gencer tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu katledilen Deniz Poyraz'ın babası Abdülillah Poyraz hakkında kızının ölümüyle ilgili söylediği sözler nedeniyle "Örgüt Propagandası" suçundan dava açıldı. İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin de baba Poyraz'a dava açılmasına tepki göstererek "Saldırının ve cinayetin aydınlatılması için etkin soruşturma yapmayan delillerin karartılmasını sağlayan tetikçi dışında gerçek faillerin ortaya çıkarılmasını engelleyen soruşturma savcısı Deniz Poyraz'ın acılı babası hakkında propaganda suçlamasıyla dava açtı" paylaşımında bulundu. Keskin'e de bu paylaşımı nedeniyle “Terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef göstermek” ve “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etmek” suçlamalarıyla dava açıldı. (DUVAR)

Etiketler eren keskin ihd