İğnesiz Covid-19 aşısına ikinci onay

Çin'in ardından Hindistan hükümeti de Bharat Biotech şirketinin geliştirdiği iğnesiz 'solunabilir' Covid-19 aşısı 'BBV154'ün kullanımına onay verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyada bir ilki gerçekleştiren Çin'in ardından Hindistan da iğnesiz Covid-19 aşısının kullanımını onayladı.

Hindistan hükümeti Bharat Biotech şirketinin geliştirdiği ve burundan alınan BBV154 isimli aşının henüz aşı olmamış kişilere uygulanmasına izin verdi.

Hindistan Sağlık Bakanı Mansukh Mandaviya, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Bu adım, salgınla kolektif mücadelemizi daha da güçlendirecektir" dedi.

AA'nın haberine göre solunabilir Bharat Biotech Covid-19 aşısının etkililiğine ilişkin şirket tarafından herhangi bir çalışma yayınlanmazken, aşıların ne zaman dağıtıma çıkarılacağına dair bilgi de verilmedi.

Çin, 5 Eylül’de yerli CanSino Biotech’in geliştirdiği "solunabilir" Covid-19 aşısına onay vermişti.

Sprey formundaki aşılar, grip gibi solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruma sağlamak için yaygın kullanılıyor. Yöntem, aşıların üretim ve uygulama maliyetlerini düşürüyor.

Enjektör ve iğne gerektirmeyen düzeneğin sağlığa erişimin yeterli olmadığı uzak bölgelerde kullanım açısından kolaylık sağlayacağı öngörülüyor.

Derin dondurucuda muhafaza edilmesi gereken enjeksiyon sıvısının aksine, solunabilir aşının sıvısı 2 ila 8 derecede kimyasal bütünlüğünü koruyor. Bunun küresel olarak daha yaygın bağışıklık korumasına yardımcı olacağı umuluyor. (HABER MERKEZİ)