Iğdır Belediyesi, kayyımdan kalan borcu açıkladı: 743 milyon 653 bin lira

DEM Partili Iğdır Belediye Eş Başkanı Mehmet Nuri Güneş, belediyenin toplam borcunun 743 milyon 653 bin 414 lira olduğunu duyurdu.

Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Eş Başkanı Güneş, Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası'nda basın toplantısı düzenledi. (Fotoğraf: Iğdır Belediyesi)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayyım tarafından yönetilen ve 31 Mart yerel seçiminde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) kazandığı Iğdır Belediyesi'nin borcunu açıkladı.

Belediyenin açıkladığı tabloya göre, 9 Nisan itibariyle toplam borç 743 milyon 653 bin 414 lira. En çok borçlu olunan kurum 293 milyon 111 bin 969 lira ile İller Bankası. 

Borç kaleminde 227 milyon 866 bin 172 lira banka kredileri ikinci sırada yer aldı. 

Belediyenin aylık zararının ise 10 milyon 24 bin 229 lira olduğu belirtildi. 

GÜNEŞ: DAHA ÇOK ÇALIŞIP, HER KOŞULDA AŞACAĞIZ

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Iğdır Belediye Eş Başkanı Mehmet Nuri Güneş, "Maalesef ki ortaya çıkan vahim borcun, belediye olarak halkımıza verilmesi gereken anayasal hak temelindeki birçok hizmeti dahi sekteye uğratacak düzeyde olduğu anlaşılmıştır. Fakat bu kötü tablo, karamsarlığa kapılma sebebi olmamakla birlikte bizlerin halk için halk katılımcı şeffaf belediyecilik anlayışımıza olan inançla daha çok çalışmamız gerektiğini göstermiş olup her koşulda aşılacağını da paylaşmak isteriz" dedi.

Sürdürülebilir projeler üreteceklerini söyleyen Güneş, "Gelir-gider tablosundan da görüldüğü üzere, aradaki makası kapatmak için proaktif bir anlayışla sürdürülebilir projeler oluşturup halkımıza hak ettiği sürdürülebilir hizmeti sununcaya kadar geceli gündüzlü çalışarak mesai harcayacağız. Iğdır, hak ettiği ferah yarınlara kavuşuncaya kadar her türlü zorluğa rağmen halkımızla omuz omuza çalışacağız ve aydınlık yarınları hep birlikte inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)