VİDEO

İdris Şahin: Ekrem İmamoğlu da Murat Kurum da testi geçemedi

DEVA Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı İdris Şahin seçimdeki hedeflerini anlattı. Şahin, rakiplerini eleştirerek "Ekrem İmamoğlu da Murat Kurum da testi geçemedi" dedi.

İSTANBUL - DEVA Partisi Sözcüsü ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Şahin'le seçimdeki hedeflerini konuştuk. 

TRT’nin yayınlarında DEVA Partisi'ne yer vermemesini, İstanbul’da bulunan TRT binasının önüne siyah çelenk bırakarak protesto ettiklerini aktaran Şahin, "Kaynağı milletin ödediği vergilerden oluşan TRT tarafından yok sayılıyoruz ve bunu kabul etmemiz mümkün değil" dedi. 

'ALTILI MASA KURULDUĞUNDA...'

14 Mayıs seçimlerinde Altılı Masa'nın ortaklarından biri olarak 31 Mart Yerel Seçimleri'ne ayrı girme kararı aldıklarını vurgulayan Şahin, "14-28 Mayıs seçimlerinde ittifak kurarak iş birliği yaptık. Altılı Masa kurulduğunda İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olacağına dair bir senaryo yoktu. Bu durum masaya geldiğinde itiraz ettik. O gün yapılan müzakereler sonucunda İmamoğlu ve Yavaş’ın Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görevlendirileceğine yönelik alınan karara saygı gösterdik" ifadelerini kullandı. 

'İMAMOĞLU, ERDOĞAN SAYESİNDE ULUSAL BİR AKTÖR HALİNE GETİRİLDİ'

CHP'nin İBB Adayı Ekrem İmamoğlu'nun seçim kampanyasında israf yaptığını ve önceliğinin İstanbul ve belediye olmadığını öne süren İdris Şahin, "Sayın İmamoğlu, Erdoğan sayesinde ulusal bir aktör haline getirildi. İmamoğlu için belediye hiçbir zaman öncelik olmadı. Bugün de aynı düşüncelerle kampanya yönetiyor ve belediye dışında farklı hedefleri olduğuna dair emareler var" dedi. 

İki kutuplu bir siyasi arenanın yaratılmaya çalışıldığına ve İmamoğlu'nun öncelikli hedefinin 2028 Genel Seçimleri'nde Cumhurbaşkanı adaylığı olduğuna değinen Şahin, “Erdoğan, yüzde 65’lik sağ seçmeni konsolide edip CHP’yi karşısına alıyordu. Aynı yolu, yerel seçimlerde şu an İmamoğlu deniyor. Murat Kurum, kamu kaynaklarını; Ekrem İmamoğlu belediyenin kaynaklarını seçim kampanyasında kullanarak israf yapıyor. İmamoğlu, yerel seçimleri Cumhurbaşkanlığı için basamak olarak görüyor" şeklinde konuştu.

İDRİS ŞAHİN: AK PARTİ'NİN GÜZEL GÜNLERİNİ HATIRLATIYORUZ

Uzun yıllar AK Parti saflarında siyaset yapan İdris Şahin, bu seçimlerde seçmene AK Parti'nin güzel günlerini hatırlattıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"AK Partili seçmenin AK Parti’ye oy verme gerekçeleri şu an bizde var. 94 yılında yaşanan yolsuzluk İstanbul’da iktidarı değiştirdi. Bugün bu yolsuzluk iktidarın paçalarından akıyor. Biz AK Parti seçmenine eski güzel günleri hatırlatıyoruz. Bu yüzden bize oy vereceklerini düşünüyoruz. Şunu bilmeliler ki Ali Babacan ve arkadaşlarının olduğu yerde şeffaf yönetim olur. AK Parti seçmeni bize oy verme eğiliminde… İlk defa seçim pusulasında yerimiz olacak, vatandaşın takdirinin başımızın üstünde yeri var.”

Deprem riskine değinen İdris Şahin, hem Murat Kurum'un hem de Ekrem İmamoğlu'nun bu konuda testi geçemediğini aktardı. 

'SARAÇHANE MEDYASI'NDAN KARARTMA YİYORUZ'

Şahin, medyada kendilerine karşı bir ambargo olduğunu iddia ederek, “’Saraçhane medyası’ndan karartma yiyoruz. Bunun 14 Mayıs seçimleriyle alakası var. İktidar nasıl yanlış yapıyorsa ’Saraçhane medyası’ da yanlış yapıyor" ifadelerini kullandı.

İDRİS ŞAHİN: 3 İSME ÖZÜR BORCUM VAR

Medyada güç savaşları olduğunu savunan İdris Şahin son olarak 2013’te Meclis Darbeler ve Muhtıralar Araştırma Komisyonu Sözcülüğü görevini yürüttüğü döneme dair özeleştiride bulundu: 

"Benim bir özür borcum var. O günün medya patronları Aydın Doğan, Mehmet Emin Karamehmet ve Turgay Ciner 28 Şubat'taki duruşlarından dolayı dinlenmişti. Bugün bakınca kendilerine haksızlık etmişiz.”