İddia: Tutuklu Rus muhalif Navalni'den günlerdir haber alınamıyor

Navalni’nin sözcüsü Kira Yarmiş, “Ne yazık ki kendisinin durumu hakkında henüz bir şey bilmiyoruz" dedi. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Miller da, Washington'ın 'endişeli olduğunu' dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'da cezaevinde tutulan muhalif lider Aleksey Navalni’den bir haftadır haber alınamadığı belirtildi. Navalni’nin sözcüsü Kira Yarmiş, “Ne yazık ki kendisinin durumu hakkında henüz bir şey bilmiyoruz. Bugün avukatlarının Aleksey’i göremediği altıncı gün” diye konuştu. Navalni’nin ekibi son olarak 8 Aralık Cuma günü duruşmaya video konferans yöntemi ile katılmamış, cezaevi yetkilileri Navalni’nin duruşmaya katılmamasının nedeni olarak 'elektrik kesintilerini' göstermişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller ise, Washington'ın Navalni'nin sağlığı konusunda derin endişe duyduğunu dile getirdi.

Söz konusu iddialara, Kremlin'den yanıt geldi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, "Yasa uyarınca suçlu bulunan ve cezasını çekmekte olan bir mahkumdan söz ediyoruz” diyerek ABD de dahil olmak üzere herhangi bir müdahalenin Moskova tarafından 'kabul edilemez' olarak değerlendirildiği söyledi.

47 yaşındaki Navalni, 2021 yılında cezaevine gönderilmişti. Ağustos ayında "aşırılık yanlısı faaliyetler yürüterek kamu güvenliğine zarar veren bir örgüt kurmak"la suçlamasıyla 19 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler rusya navalni