İddia: Sinan Ateş suikastıyla ilgili 30 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Gazeteci Timur Soykan, Ankara'da silahlı saldırıda öldürülen Sinan Ateş soruşturması ile ilgili, "İddiaya göre 30 kişi için yakalama kararı çıkarıldı, iki özel harekat polisi de gözaltında" dedi.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Timur Soykan, Ankara'da silahlı saldırıda öldürülen eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. 

"30 kişi için yakalama kararı çıktığı iddia ediliyor" diyen Soykan "Gözaltındakiler arasında İstanbul Ülkü Ocakları yönetiminde yer alan avukat S.Ö. ve Ülkü Ocakları yönetiminden Ö.Ş'nin de olduğu öne sürülüyor. İddiaya göre; iki özel harekat polisi de gözaltında" ifadelerini kullandı. 


Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt, ile 30 Aralık'ta, Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi'nde silahlı saldırıya uğramıştı. Başından vurulan Sinan Ateş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Bozkurt ise omzundan vurularak yaralandı. Olayla ilgili 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltındakilerden Vedat B, Hakan S. ve Zekeriya A, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (HABER MERKEZİ)