Bahçeli, Sinan Ateş'in adını anmadı

Partisinin grup toplantısında yapacağı konuşmada 30 Aralık'ta öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'i anıp anmayacağı merak edilen MHP lideri Devlet Bahçeli, Ateş'e konuşmasında yer vermedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonrası öldürülmesi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları'ndan hiçbir açıklama yapılmaması üzerine gözler, bugün Meclis'te partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli'ye çevrilmişti.

Grup toplantısında gündeme yönelik açıklamalarda bulunan Bahçeli, seçim tarihi, Altılı Masa'nın adayı gibi konularda önemli açıklamalarda bulunurken Ateş'in ismini ise konuşmasında ağzına almadı.

MUHALEFET LİDERLERİ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Ateş'in silahlı saldırıyla öldürülmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden, Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş’e Allah’tan rahmet, ailesine, dostlarına başsağlığı diliyorum. Devlet, bu cinayeti tümüyle aydınlatmalıdır. Sokakları karıştırmak isteyenlerin oyunlarına düşülmemelidir" derken Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Ankara’da silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı akademisyen Sinan Ateş’e Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Fail veya failler bir an önce yakalanmalı, cinayet akıllarda hiçbir soruya yer bırakmayacak şekilde aydınlatılmalıdır" demiş, Saadet Partisi lider Temel Karamollaoğlu ise, "Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntü ve endişeyle öğrendim. Sinan Ateş'e Allah'tan rahmet, ailesine ve camiasına sabır ve başsağlığı diliyor; saldırının tüm yönleriyle aydınlatılmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

İKTİDARDAN İLK AÇIKLAMA ÜÇ GÜN SONRA GELMİŞTİ

Ateş'in öldürülmesiyle ilgili iktidar kanadından ilk açıklama, cinayetten 3 gün sonra AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten gelmişti. Çelik, "Ailesine başsağlığı diliyoruz. Bu menfur olay gerçekleştikten sonra yapılan yorumların birçoğunu gördük. Bunların hiçbirine itibar edilmemesi gerekir. Bir ölüm üzerinden siyaset yapmaya kalkanlar var, bunların tutumu ahlaki değil. Sonuç olarak Emniyet güçleri, Türk yargısı bu konunun bütün boyutlarını açığa çıkaracaktır. Bu tip meseleler örtbas edilecekmiş gibisinden imalar, yurt dışında örgüt bağlantılı bazı kişilerin Cumhur İttifakı'nı adres göstererek yorum yapması ve bunu yaymaya çalışması, bütün bunları tespit ettik. Bunların hepsi tamamen başka amaçlara matuf olarak gündeme getirilen şeylerdir. Emniyet teşkilatı işinin başındadır, adliye işinin başındadır. Olay bütün yönleriyle aydınlatılacaktır" diye konuşmuştu.

'LİDER NEYİ NASIL İŞARET EDİYORSA ÖYLE OLACAKTIR'

MHP'den cinayetle ilgili herhangi bir açıklama gelmezken Mersin Ülkü Ocakları tarafından yapılan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye işaret edilen açıklamada, "Ülkücü hareket liderinin emrindedir ve lider neyi nasıl işaret ediyor, neyin nasıl olmasını istiyorsa öyle olacaktır" denildi. Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Yavuz Akgül'ün imzasıyla paylaşılan açıklamada, "Lider – Teşkilat – Doktrin bu üçlüyü idrak edemeyen, sadık kalamayan bir zahmet ben Ülkücüyüm demesin" ifadeleri kullanılmıştı.

Ne olmuştu?

2020 yılında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevinden ayrılan ve Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü’nde akademisyen olarak görev yapan Sinan Ateş, 30 Aralık'ta, Ankara'nın Çankaya ilçesinde bir apartmandan çıktığı sırada, motosikletli kişinin silahlı saldırısı sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

MHP, cinayete ilişkin sessizliğiyle dikkat çekerken suikasta ilişkin 5 kişi gözaltına alınmıştı. (HABER MERKEZİ)