İddia: Perinçek ve Sancak 10 gün içinde Suriye'ye gidip Esad'la görüşecek

Gazeteci Yarkadaş, Vatan Partisi lideri Perinçek ile AK Parti'den istifa edip partiye katılan Ethem Sancak'ın 10 gün içinde Suriye'ye giderek Esad'la görüşeceğini öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye lideri Beşar Esad'la yakın zamanda temas kuracağı öne sürülürken ilginç bir iddia ortaya attı.  

Tv100'deki 'Taksim Meydanı' programında konuşan Yarkadaş, disiplin kuruluna sevk edilince AK Parti'den istifa edip Vatan Partisi’ne geçen Ethem Sancak'ın, önümüzdeki 10 gün içinde Doğu Perinçek'le birlikte Suriye’ye gideceğini öne sürdü: "Doğu Perinçek ve Ethem Sancak hem Esad’la hem de Esad’ın kabinesinde bulunan bakanlarla gayri resmi bir görüşme gerçekleştirecek."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 13. Büyükelçiler Konferansı’nın kapanışında “Muhalefet ile Suriye’deki rejimi bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım. Aksi takdirde kalıcı bir barış olmaz” demişti.

MHP lideri Bahçeli'nin "Suriye konusunda atılan adımlar değerli ve isabetli" açıklamasından sonra ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Suriye ile Türkiye arasında 'liderler düzeyinde bir görüşme' olup olmayacağına dair soru üzerine "Ben hiç olmaz diyecek durumda değilim. Bir yerden başlar bunun düzeyi yükselebilir, inşallah" demişti. (HABER MERKEZİ)