İddia: Microsoft, Netflix’i satın almak istiyor

Microsoft'un Netflix satın almak istediği iddia edildi. Olası satış için 190 milyar doların 'gözden çıkartıldığı' öne sürülüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Microsoft'un dijital yayın platformu Netflix’i çatısı altına almak istediği öne sürüldü. Bu anlaşma ile yavaş yavaş oyun sektörüne de girmeye hazırlanan Netflix, pazardaki payını genişletebilecek. Microsoft ise birden fazla cihaz üzerinden bir video oyunu akış hizmeti sunabilecek.

Kayıp Rıhtım'ın Reuters'tan aktardığına göre, olası satış fiyatı için 190 milyar dolar konuşuluyor. Ancak anlaşma için her iki taraftan da henüz açıklama yapılmadı.

Bill Gates’in 2014’te şirketten ayrılmasının ardından, CEO olarak göreve gelen Satya Nadella, o tarihten beri birçok satın almaya imza attı. Popüler video oyunu Minecraft’ı 2.5 milyar dolara, sosyal platform LinkedIn’i 26 milyar dolara, yapay zekâ yazılım geliştiricisi Nuance’ı 20 milyar dolara bünyesine katan Microsoft; Activision Blizzard satın alımında ise rekabet yasalarına takılmıştı. 

Netflix hamlesinin ise bu tarz bir yasal probleme neden olmayacağı, yayın servisinin reklam çalışmalarını zaten Microsoft’un üstlendiği de gelen bilgiler arasında yer alıyor. Ayrıca Miscrosoft'un başkanı Brad Smith, Netflix yönetim kurulunda yer alan isimler arasında bulunuyor.

Etiketler microsoft netflix