İddia: İsrail vatandaşı 100 kişiye Türkiye'yi terk etmeleri için uyarı yapıldı

Türkiye'de bulunan 100 İsrail vatandaşına ülkeye geri dönmeleri için özel uyarı yapıldığı iddia edildi. İsrail basınında çıkan haberlere göre, İran'ın saldırı hazırlığı gerekçesiyle uyarı gönderildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Devrim Muhafızları komutanlarından Albay Hasan Sayad Hüdayi'nin 23 Mayıs'ta Tahran'da öldürülmesinden sonra İsrail'in farklı ülkelerdeki vatandaşlarına saldırı uyarıları yaptığı öne sürüldü.

İsrail basınında çıkan haberlere göre, İran'ın olası saldırılarına karşı 100 İsrail vatandaşına Türkiye'yi terk etmeleri için özel uyarı yapıldı. İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi de dün yayınladığı açıklamada, vatandaşlarına Türkiye'ye seyahat uyarısında bulunmuştu.

Times of Israel'in haberine göre, Channel 12 News televizyon kanalı Ulusal Güvenlik Konseyi'nin seyahat uyarısının akabinde Türkiye'deki 100 İsrail vatandaşına ülkeden ayrılmaları için telefonla uyarı yapıldığını aktardı.  

'SALDIRI GİRİŞİMLERİ ÖNLENDİ'

Buna göre, İsrail güvenlik yetkilileri Türkiye'deki söz konusu kişilere İran'ın hedefi olabileceği uyarısı yaparak acilen güvenliklerini sağlamaları ve ülkeye geri dönmelerini istedi. Bir diğer iddia ise, İran istihbaratının son haftalarda İsrailli üst düzey isimlere ve konsolosluk çalışanlarına yönelik saldırı girişimlerinin önlendiği şeklinde. 

Kanala konuşan isimsiz üst düzey yetkili, İsrail istihbaratının "İran'ın Türkiye'deki İsraillilere saldırı düzenleyeceği" yönünde bilgiye sahip olduğunu iddia ederek "İran'ın Devrim Muhafızları subayının ölümünden İsrail'i sorumlu göstermesinden bu yana dünyanın dört bir yanındaki sıradan İsrail vatandaşlarına zarar verileceği konusunda artan bir endişe var" ifadelerini kullandı. 

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi, İran Devrim Muhafızları albayına suikast sonrası Türkiye'yi “yüksek riskli ülke” kategorisine almıştı. İsrail'de dördüncü düzey riskli ülkeler arasında Irak, Yemen, Afganistan ve İran bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

 

 

Etiketler israil iran türkiye