İddia: Hamas, İsrail tankını vurdu, askerler rehin alındı

Bu sabah İsrail'e roketli saldırıda bulunan ve bazı yerleşim yerlerine giren Hamas'ın İsrail ordusuna ait bir tankı vurduğu ve bazı askerleri esir aldığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hamas'ın silahlı kanadı Izzeddin Kassam'ın İsrail'e karşı bu sabah "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattıklarını duyurmasının ardından Gazze'den sabah saatlerinde İsrail yönüne bir dizi roket atıldı. İsrail içinde Gazze Şeridi yakınlarındaki yerleşim yerlerinin yanı sıra Usdud (Aşdod), Askalan (Aşkelon), Birüssebi'de (Berşeva) saldırı sirenleri çaldı. Gazze Şeridi'nden uzakta büyük kentler Tel Aviv ve Kudüs'te de saldırı sirenleri çaldı. İsrail hava savunma sistemi Demir Kubbe, Gazze'den fırlatılan roketlerden bazılarını imha etti, gökyüzünde patlama sesleri duyuldu.

22 ÖLÜ, 70'TEN FAZLA YARALI

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nden düzenlenen saldırılarda 22 İsraillinin öldüğünü ve 70'ten fazla ağır yaralı olduğunu duyurdu. Kızıl Davut Yıldızı, İsraillileri kan bağışlamaya çağırdı.

SİLAHLI GRUPLAR YERLEŞİM YERLERİNE GİRDİ

Gazze Şeridi'nden çıkan Filistinli silahlı gruplar, sınır çevresindeki İsrail yerleşim yerlerine girdi. İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN), Filistinli silahlı grupların Sderot kentinde bir polis merkezini ele geçirdiğini, bölgede çatışma yaşandığını belirtti. Filistinli silahlı grupların bazı İsraillileri alıkoyduğu iddia edildi. 

İsrail'deki Kanal12 televizyonunun haberine göre, Gazze'den 4 ayrı silahlı grup, çevredeki yerleşim yerlerine girdi. Sosyal medyada, Filistinli silahlı grupların Gazze şeridi çevresindeki İsrail yerleşim yerlerinde dolaştığı görüntüler paylaşıldı.

Haaretz gazetesinin İsrail polisine dayandırdığı habere göre ise 60 kadar silahlı Filistinlinin 14 ayrı İsrail bölgesine girdiği değerlendiriliyor.

'SINIRDA İSRAİL TANKI VURULDU, ASKERLER ESİR ALINDI' İDDİASI

Gazze Şeridi'nin İsrail'in kontrolündeki tampon bölgesinde bir İsrail tankının vurulduğu iddia edildi. Sosyal medyada, vurulmuş bir tankın yandığı görüntüler paylaşıldı. Videoda konuşan kişi, İsrail askerlerinin esir alındığını ileri sürdü.

Ayrıca Filistinli silahlı grupların, İsrail ordusuna ait bir arazi aracını Gazze içinde kullandığı görüntüler sosyal medyada dolaştı. Filistinli silahlı kişilerin, motorlu planörle İsrail içindeki yerleşim yerine girdiği görüntüler de sosyal medyada yer aldı.

Hamas'a bağlı olduğu iddia edilen sosyal medya hesaplarından İzzeddin el-Kassam Tugayları'na bağlı unsurların İsrail’in Gazze Şeridi sınırındaki Nahal Oz bölgesinde baskın düzenlediği askeri noktalara ve çeşitli noktalarda esir aldığı bazı İsrail askerlerine ilişkin iki ayrı görüntü paylaşıldı.

Görüntülerde, Nahal Oz’daki askeri noktalarına gelen onlarca İzzeddin el-Kassam Tugayları unsurlarının İsrail askerleriyle girdiği çatışmalar ve İsrail askerlerinin öldürüldüğü görüldü.

Paylaşılan bir diğer videoda ise İzzeddin el-Kassam Tugayları unsurlarının, “askeri kışla” olduğu anlaşılan bir alandan “sivil kıyafetli” bazı kişileri esir aldığına ilişkin görüntüler yer aldı. 

Hamas, Gazze Şeridi'nin güney doğu sınırındaki İsrail’e ait Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı ve çevresindeki askeri noktanın ele geçirildiğini iddia etti ve olaya ilişkin görüntüleri paylaştı. (HABER MERKEZİ)

 

 

Etiketler hamas israil filistin