İddia: Gözaltında başına poşet geçirilerek darp edildi

Batman Gümüşörgü Köyü’nde gözaltına alınan kişinin başına poşet geçirilerek darp edildiği iddia edildi.

Tımok Köyü
Google Haberlere Abone ol

Metin Yoksu

BATMAN - Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Tımok (Gümüşörgü) Köyü’nde 31 Mart tarihinde Gümüşörgü Jandarma Karakolu'nun yürütmüş olduğu bir soruşturma kapsamında ev baskınları düzenlendi. Baskın sırasında bir kişinin başına siyah poşet geçirilerek darp edildiği öne sürüldü.

‘BİR KİŞİNİN GÖZÜ DARPTAN KANLANDI’

İsmini vermek istemeyen bir görgü tanığı, evlerden çıkarılarak sırtları dönük şekilde bekleyenlerden birinin başına siyah poşet geçirildiğini, yere yatırılan kişinin karın ve kafa bölgesine jandarma tarafından vurulduğunu söyledi.

Batman Barosu’ndan Kemal Üner de iddialarla ilgili “Darp edilenlerin yüzlerinde ve gözaltlarında morluklar gözle görülebilmektedir. Öte yandan şahıslardan birinin iki gözü darptan kaynaklı kanlanmış durumdadır” diye konuştu. Kaç kişinin gözaltında net olarak bilmediklerini söyleyen Üner, şu bilgileri verdi: “Şu ana kadarki tespitlerimiz de beş kişi gözaltına alınmış, iki kişi işkence ve kötü muameleye maruz kalmıştır. İddiaya göre işkenceye maruz kalanlardan birinin kafasına siyah renkli poşet veya benzeri bir şey geçirilmiştir. Bu şekilde bir süre darp edilmiş. Darp edilen iki kişinin yüzlerinde ve gözaltlarında morluklar gözle görülebilmektedir. Öte yandan şahıslardan birinin iki gözü darptan kaynaklı kanlanmış durumdadır. Yaşananların ardından avukatın müvekkilleri ile görüşmesi kolluk tarafından oyalanarak zorlaştırılmıştır." Baro olarak iddiaların takipçisi olacaklarını dile getiren Üner, "idari ve adli girişimlerde bulunacağız. Biz baro olarak mağdur kimliğine bakmaksızın mağdurların yanındayız. İşkence kabul edilemez" ifadelerini kullandı.