Afgan komedyen Nazar Muhammed, Taliban tarafından öldürüldü

Afganistan'da ABD işgali sırasında polis olarak görev yapan ve komedyen kimliğiyle de tanınan Nazar Muhammed Taliban tarafından boğazı kesilerek öldürüldü.

Fotoğraf: Twitter
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD ve NATO birliklerinin çekilmesiyle beraber Taliban'ın ilerleyişinin sürdüğü Afganistan'da, yerel polis gücünde görev almış ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle komedyen kimliğiyle de tanınan Nazar Muhammed geçtiğimiz hafta Taliban tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Kandahar Emniyet yetkilileri, Taliban üyelerinin Muhammed'i eyaletin Dand ilçesindeki evinden zorla alarak bilinmeyen bir yerde öldürdüğünü söyledi. Muhammed'in, boğazı kesilerek öldürüldüğü belirtildi. 

Haberin dünya çapında tepki çekmesi sonrası Taliban'dan yapılan ilk açıklamada cinayet reddedilmişti. Taliban sözcülerinden Süheyl Şahin, Muhammed'in ölümüyle ilgilerinin olmadığını savunmuştu. Daha sonra The Washington Post'a konuşan sözcü Zabihullah Mücahid ise Muhammed'in cinayetini Taliban'ın üstlendiğini duyurdu. Mücahid, Muhammed'in 'yargılanmadan' öldürüldüğünü, cinayetin soruşturulduğunu söyledi.

Muhammed'in öldürülmeden önce Taliban tarafından araçla götürülmesine ilişkin görüntüler de sosyal medyada paylaşıldı. (DIŞ HABERLER)