İçişleri Bakanlığı sosyal medyadaki yardım çağrılarını inceliyor

İçişleri Bakanlığı deprem sonrası sosyal medyada yapılan yardım çağrılarıyla ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş'ta yaşanan 7.4'lük depremin ardından birçok ilde göçük altında kalındığına dair sosyal medyadan yardım çağrıları yapılıyor. İçişleri Bakanlığı, söz konusu çağrılarla ilgili açıklama yaptı.

İçişleri Bakanlığı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Depremin ilk anından itibaren Bakanlığımız ve @AFADBaskanlik
yetkililerin olduğu iletişim grubu, sosyal medyada yardım çağrısı içeriklerini, kurumlara yazılan direk mesajlar da dahil olmak üzere titizlikle toplayıp hızla ilgili bölgedeki arama kurtarma ekiplerine bildirmektedir" dedi.

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi merkezli meydana gelen ve çevre illerde de etkisini gösteren depremle ilgili sosyal medya hesaplarından yapılan çarpıtılmış paylaşımlar üzerine harekete geçildiği belirtildi.

Açıklamada, yanlış veya doğruluğu bulunmayan, çarpıtılmış, gerçeğe aykırı bilgileri sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak amacıyla yayan dezenformasyon niteliğindeki yorum, beyan ve açıklamalara ilişkin paylaşımlarla ilgili olarak resen soruşturma başlatıldığı kaydedildi. (HABER MERKEZİ)