İbrahim Tatlıses'in hikâyesi yalanlandı: Mağarada doğmadı

İbrahim Tatlıses'in doğduğunu söylediği mağara, "müze" olarak ziyarete açıldı. Tatlıses ailesine yakın kaynaklar, hikâyenin reklam olduğunu ve Tatlıses'in mağarada doğmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Şanlıurfa Valiliği ile AK Partili Haliliye Belediyesi, İbrahim Tatlıses'in doğduğu yer olduğu iddia edilen mağarayı "müze" olarak ziyarete açtı. Tatlıses ailesine yakın kaynaklar ise şarkıcı mağarada doğduğu söylentilerinin yıllar önce reklam amacıyla üretildiğini söyledi.

Şanlıurfa Olay gazetesinde yer alan habere göre, Tatlıses'in doğduğu ev restore edildi ve "İbrahim Tatlıses'in Büyüdüğü Mağara" ismiyle ziyarete açıldı. Valilik ve belediyenin protokol imzaladığı belirtilen haberde, sahte müze için milyonlarca lira harcandığını aktarıldı.

İbrahim Tatlıses ailesine yakın kaynaklar, 1952 doğumlu Tatlıses’in mağarada dünyaya gelmediğini söyledi. Hikâyenin uydurulduğunu ifade eden kaynaklar, “İlk meşhur olurken reklamı olsun diye yaptılar. Reklam tutunca da devam ettiler” dedi.

'MAĞARADA DOĞDUM, İYİ Kİ DE ORADA DOĞMUŞUM'

Haliliye Belediyesi’ne bağlı Destek Hizmetleri Müdürlüğü bu yıl mart ayında, “İbrahim Tatlıses Müzesi Yapım İşi” adıyla ihale açmıştı. İhaleyi AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Ömer Ferhat Tavaş’ın kazandığı paylaşılmıştı. Tatlıses’in doğduğu Hızmalı Mahallesi'nde, avlusunda mağara da bulunan evin müzeye dönüştürülmesi için, bir milyon TL’lik sözleşme imzalanmıştı. Haberi, Şanlıurfa'daki bir etkinlikte alan Tatlıses, "Mağarada doğdum, iyi ki de mağarada doğmuşum ya orada doğmasam, sarayda doğsam kim bilir ne olurdu?" demişti.

"Benim için mağara çok önemli" ifadelerini kullanan şarkıcı, "Mağarada doğduğum için iftihar ediyorum. Anam beni orada doğurdu çünkü evi yoktu, altında çulu yoktu fakir bir ailenin çocuğuydum" sözlerini kullanmıştı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)