İbrahim Kaboğlu: Aday olan bakanlar istifa etmeliydiler

Anayasa hukukçusu İbrahim Kaboğlu, milletvekili adayı olacağı açıklanan bakanların görevlerinden istifa etmemelerinin hukuksuz olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kabinedeki bakanları milletvekili aday listelerine gireceğini açıklamasına Anayasa hukukçusu ve CHP milletvekili İbrahim Kaboğlu'ndan tepki geldi. Kaboğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda soz konusu isimlerin istifa etmesi gerektiğini belirtti.

Kaboğlu siyasi partilerin aday listelerinin YSK’ye verilmesinin son gününün 9 Nisan olduğunu anımsatarak, "Atanmış bakanlar, kamu gücünü kullandıklarından 298 sayılı kanun gereği propaganda yasakları kapsamındadırlar. Aday olmaları halinde diğer kamu gücü kullananlar gibi anayasa madde 76’ya uygun olarak görevden ayrılmış olmaları gerekirdi” dedi.

Kaboğlu “TBMM’ye karşı siyasal sorumluluğu bulunmayan, atanmaları ve görevden alınmaları tek kişinin öznel iradesinde olan ve uygulamada ‘istifa’ dahi edemeyen bakanlar, görev, yetki ve sorumluluk kurallarına bağlı bürokrat konumunda. Bu nedenle YSK takvimine göre istifa etmelilerdi” ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)