Kaçak kafe yıkımında zabıtaya silah çeken şüpheli gözaltına alındı

İBB'ye bağlı zabıta ekipleri Üsküdar Meydan'ında bulunan kaçak yapılar için yıkımın gerçekleşeceği kafenin önüne geldi. Bir kişi ise zabıta ekiplerine silah çekti. Silah çeken kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İBB'ye bağlı zabıt ekipleri Üsküdar Meydanı'nın bütünlüğünü bozan kaçak yapıların yıkımı mahkeme kararına rağmen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Üsküdar Kaymakamlığı'nca engellen kafelerin yıkımı için sabah saatlerinde kafe önüne geldi.

Üsküdar Belediyesi yetkisinde bulunan kafenin çatısına söküm işlemi için çıkan zabıta ekiplerine kim olduğu bilinmeyen bir kişi silah çekti. Şahıs daha sonra ortadan kayboldu. 

İBB Başkanı Danışmanı Murat Ongun görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak, "Kim bu silahlı kişi?" diye sordu.

DHA'da yer alan habere göre, şüpheli gözaltına alındı.

GÖZALTINA ALINDI

Bugün öğlen saatlerinde silahlı kişi gözaltına alındı. silahlı engelleyen kişi gözaltına alındı. Büfe sahibinin yakını olduğu belirtilen T.S. gözaltına emniyete götürüldü. Şüphelinin kullandığı tabancanın ise ruhsatsız olduğu ortaya çıktı.

Ne olmuştu?

İBB Encümeni, Mimar Sinan’ın yaptığı Kuşkonmaz Camisi’nin bitişiğinde bulunan bir kafe için yıkım kararı almıştı. Kafe, imar kanuna aykırı inşa edilmişti. İBB’nin kararıyla ilgili yürütmeyi durdurma istemiyle işletme sahipleri tarafından dava açılmış ancak bu talep, 6 Nisan’da reddedildi ve İBB haklı bulundu.

İBB ekipleri yasal işlem için 10 Nisan’da kafeye gitmişti. Yıkıma başlamak isteyen İBB personeli, Üsküdar kaymakamlığının görevlendirdiği emniyet ekipleri tarafından engellenmişti. Bugün İBB ekipler, kaçak kafenin yıkımı için bölgeye gitti. (HABER MERKEZİ)

Etiketler silah zabıta üsküdar