İBB'nin taksi teklifi 10. kez UKOME'de reddedildi

Bugün 10. kez UKOME'de görüşülen 5 bin yeni taksi teklifi yine kabul edilmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 5 bin yeni taksi teklifi bugün 10. kez Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nde (UKOME) görüşüldü. Teklif yine oy çokluğuyla reddedildi. 

Ret kararının ardından İBB Sözcüsü Murat Ongun, "Kaliteli ve yeni taksi talebimiz, kasıtlı olarak üye dağılımı değiştirilmiş UKOME toplantısında Bakanlık yetkililerinin blok oyu ile 10. kez reddedilmiştir. İstanbulluların bilgisine" paylaşımını yaptı.

Toplantıda konuşan İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, taksilerin hizmet kalitesiyle ilgili sorunlar olduğunu, yol ve yolcu seçme, trafik kuralları ihlali, kaba davranış ve kısa mesafe gibi konularda şikayetler geldiğini söyledi. İstanbul'da 1990 yılından itibaren nüfusun, turist sayısının ve başka kriterlerin arttığını ama taksi sayısının artmadığını, sabit kaldığını anlatan Cihan, kentte taksi sayısının az olduğunu ifade etti. Cihan, 5 bin taksiyi satmayacaklarını, kiralamak ve kurumsal yapı içerisinde işletmek istediklerini belirtti.

UKOME toplantısı öncesi bir grup taksici ise Yenikapı Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi önünde İBB'yi protesto etti.

İstanbul'da 1990'dan beri 17 bin 395 taksi bulunuyor. 31 yıldır kentteki taksi sayısı artırılmadı. 1990'da 7 milyon olan nüfus bugün 16 milyon civarında. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu UKOME toplantısından önce yaptığı paylaşımda "#TaksiİçinDeğişimSaati geldi. UKOME toplantısında 10. kez yeni ve kaliteli taksi sistemi önerimizi getireceğiz. Bir avuç azınlığın değil 16 milyon vatandaşın talebinde ısrar ediyoruz" demişti. İBB Sözcüsü Murat Ongun da "İstanbul İstanbul olalı, böyle taksi zulmü görmedi. Taksici esnafını sonuna kadar sömüren plaka ağaları ile de sözcüleri ile de bu düzen değişene kadar mücadele edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.  

UKOME'DE DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTI

19 Şubat 2020’de Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelikle UKOME'nin yapısında değişiklik yapılmıştı. Daha önce UKOME'de 11’i İBB, 10’u hükümet tarafından belirlenen 21 üye bulunuyordu. Şu anda ise UKOME’nin 27 üyesi bulunuyor. Bu üyelerin 11’i İBB’den 16’sı ise hükümet tarafından belirleniyor. (HABER MERKEZİ)

Etiketler İBB taksi ukome