İBB'den işten çıkarmalara ilişkin açıklama: 'Mevzuat mecbur etti'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Danışmanı Yiğit Oğuz Duman, "Uymak zorunda kaldığımız mevzuat bizi mecbur etti" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Danışmanı Yiğit Oğuz Duman, aralarında Barış Akademisyenleri ve KHK'lilerin de bulunduğu çalışanların işten atılmasına ilişkin konuştu. Duman, “Kendimizi hâkim yerine koyma şansımız yok. Politika üretemeyiz. Uymak zorunda kaldığımız mevzuat bizi mecbur etti" dedi.

İsmail Saymaz'a açıklamalarda bulunan Duman, şu ifadeleri kullandı: 

“Kendimizi hakim yerine koyma şansımız yok. Politika üretemeyiz. Uymak zorunda kaldığımız mevzuat bizi mecbur etti.

Terörle iltisaklı olmasa bile hemen her şeyi teröre bağladıkları ortamda bir faaliyeti soruşturma konusu haline gelmiş insanı tutmamız halinde limitsiz bir güç kullanılıyor İBB’nin üzerinde. Bu riski hukuken alma şansımız yok. Biz çalışanlara söyledik; işe iade davasını kazanıp gelin, yüzde yüz uyarım. Ama bana hakimlik yaptıramazsınız. Hakimlik yapmaya kalktığım an Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğiyle ilgili süreçte risk alamam.”

'İNSANLARI MAĞDUR EDER BİR SÜREÇ OLDUĞU KESİN'

Kararı İBB’de kurulan ve memurlardan oluşan bir komisyonun verdiğini kaydeden Duman, “İdare hukukçularımızın da yorumu bu yönde” dedi. Duman, şöyle devam etti: “CHP’nin siyaseten savunduğu konu, bunun hukuksuz olduğu yönünde. Ama siyasi söylemle hukuki yazı arasında tercih yapamaz kamu kurumu. Siyasetin görevi yasal düzenlemeyi yapmak ya da yaptırmak ya da yapabilecek gücü kazanıp düzeltmektir. İnsanları mağdur eden bir süreç olduğu kesin ama kamu kurumunun inisiyatif olma şansı yok.” (HABER MERKEZİ)