İBB'den amatör spor kulüplerine malzeme yardımı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 1100 kulübe destek verilen “Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Dağıtım Töreni”ni gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

 DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 20 farklı branşta faaliyet gösteren toplam 1.100 spor kulübüne malzeme dağıtımına başladı. “Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Dağıtım Töreni”, Fatih’teki Yenikapı Spor Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Törende İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da bir konuşma gerçekleştirdi. Sporun, sporcunun ve spor kulüplerinin yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan İmamoğlu, “Kentimizin spor altyapısının en önemli noktası, kulüplerimiz. 1100 spor kulübümüzün varlığı çok kıymetli. Oradaki on binlerce lisanslı sporcumuz çok kıymetli. Onlarla beraber, İstanbul'un aslında hem sağlık bir gelişimine katkı sunuyoruz hem de gelecek nesillere hep birlikte yatırım yapıyoruz. Amatör spor kulüpleri, fedakarlığın odak noktasıdır. Orada bir kısım hemşehri grubu ya da gönül grubu bir araya gelir, katkılarıyla orada hani tabiri caizse insan yeşertir” dedi.

İmamoğlu, “İstanbul'da da farklı branşlarda faaliyet gösteren, kulüplerimize emek veren, katkı sunan; başkanından yöneticisine, temizlikçisinden malzemecisine ve tabii ki çok kıymetli eğitimcilerine yürekten teşekkür ediyorum, hepsini yürekten alkışlıyorum” dedi.

'2036 OLİMPİYATLARI'NA TALİBİZ'

Şehirde olimpiyat düzenlemek istediklerini anlatan İmamoğlu, “İstanbul'u spor kenti haline getirmek istiyoruz. İstanbul'u, 2036’da, dünyadaki en başarılı olimpiyat oyunlarını düzenleyen şehir haline getirmek istiyoruz. Biliyoruz ki bu tür faaliyetlerin, bu tür organizasyonların sadece tesislerle ya da fiziksel imkanlarla başarıya kavuşması mümkün değil. Biz, bu tür organizasyonlarda başarılı olmanın, insanla mümkün olduğunu bilen bir yönetimiz."

Hem antrenmanlarda hem de müsabakalarda kullanılan malzemeler, 1100 amatör spor kulübüne ulaştıracak. (HABER MERKEZİ)