İBB ve Zeytinburnu Belediyesi ortak çalıştı, 30 yıllık imar sorunu çözüldü

Kazlıçeşme’deki 30 yıllık imar sorunu, İBB ve Zeytinburnu Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla çözüldü. İmamoğlu "Bu başarıyı yol arkadaşım Tayfun Kahraman'a hediye ediyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Zeytinburnu Belediyesi, İstanbul’da dericiliğin merkezi sayılan ve 1988-92 yılları arasında yerel yönetimlerce yıkılan Kazlıçeşme Meydanı’ndaki 30 yıllık imar sorununu çözdü. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un katılımıyla düzenlenen Kazlıçeşme Tapu Dağıtım Töreni'nde konuşan İmamoğlu "Şehrimiz, 60-70 yıllık bir geçmişi ele aldığımızda iyi bir sınav verememiştir. Bu anlamda tabii ki iyi çabalar olmuştur, üstün çabalar ortaya konmuştur ama bugün şehrimizin planlamayla ilgili süreci, hepimizi rahatsız eden ve keyiflendiremeyen unsurlarla eleştirilir bir durumda” dedi.

'TAAHHÜDÜMÜZÜ ÜÇ YIL BOYUNCA YERİNE GETİRMENİN KEYFİNİ YAŞIYORUM'

Göreve geldikleri andan itibaren, kent planlaması alanında önemli adımlar attıklarını aktaran İmamoğlu “Taahhüdümüzü üç yıl boyunca yerine getirmenin de yine keyfini yaşıyorum. Biz, asla bireysel bir talebi ya da kişisel bir grubun rantı üzerinden tek bir talebi dahi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne taşımadık. Bunu hepinizin huzurunda söylemek isterim” diye konuştu.

3 yıllık görev süreleri boyunca Avcılar Yeşilkent, Ataşehir, İçerenköy, Kayışdağı, İnönü, Küçükbakkalköy mahalleleri, Çekmeköy'ün merkezi, Pendik Kavakpınar, Çınardere mahalleleri ve Silivri’de imar sorunlarını çözdükleri bilgisini paylaşan İmamoğlu, Bakırköy, Esenyurt, Eyüpsultan, Kemerburgaz, Kadıköy Acıbadem, Şişli merkez, Sarıyer, Üsküdar, Ümraniye, Alibeyköy, Ferhatpaşa, Kartal’ın kuzeyi gibi bölgelerde de çözüme yakın olduklarını söyledi.

 İmamoğlu, Kazlıçeşme'deki sürece ilişkinse "Burada çok ciddi anlamda bir mülkiyet sorunu çözüme kavuşmuştur. Bini aşkın sayıda insanın içinde olduğu bir sürecin, sulh ile kabulü ile bir tapuya dönüşmesini sağladık" bilgisini paylaştı.

'YOL ARKADAŞIM KAHRAMAN'A HEDİYE EDİYORUM'

İBB’nin ilgili tüm yöneticileri ve birimleriyle etkin bir şehircilik grubu olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “Bu anlamda bütün yol arkadaşlarıma, ekip arkadaşlarıma, bu süreç adına, İstanbullular adına hem teşekkürlerimi ilan ediyor hem de bu başarılarını yol arkadaşım Tayfun Kahraman'a (Gezi davasında 18 hapse mahkum edildi) hediye ediyorum” diye konuştu.

ARISOY: SORUNUN DEĞİL, ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLDUK

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ise konuşmasında, “30 yıl süren bir serencamın; itirazlarla, iptallerle dolu bir serencamın mutlu zamanına geldik. Ben de elbette mutluyum. Bu süreçte, bu problemin çözümü için, buradaki hak sahiplerinin, maliklerin probleminin çözümü için; sorunun değil, çözümün bir parçası olmanın huzuru içinde buradayım” ifadelerini kullandı.

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün de konuşmasında bölgede yaptıkları çalışmaları detaylarıyla anlattı.

Konuşmaların ardından İmamoğlu ve Arısoy, sembolik olarak 6 hak sahibine tapularını teslim etti.

ÖZTEMİR: 30 YILLIK SORUN 2 YILDA ÇÖZÜLDÜ

Hak sahipleri adına konuşan Figen Öztemir, “Çok mutluyum. 30 yıl, Dile kolay. Ben, uzun yıllar Türkiye Deri Sanayicileri Dernek Başkanlığı yapmış, Kazlıçeşme ve deri sanayii için çok çalışmış Cezmi Öztemir'in kızıyım. Babamın hayatta olup, bugün burada olmasını çok isterdim. Arsalarımızın 30 yıldır çözülemeyen problemlerimize 2 yıl içinde çözüm bulan, arsalarımızı imara açan, yeni tapularımızı vermek için çalışan, başta Sayın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na ve emeği geçen tüm çalışanlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

Törenle birlikte toplam 550 hissedar, yeni tapularına kavuşmuş oldu. (HABER MERKEZİ)