'Huzur Çiftliği' filmi Türkiye prömiyerini Luma’da yapacak

Feyzi Baran imzalı "Huzur Çiftliği", Luma Kısa Film Festivali'nde gösterilecek. Film, bakıma muhtaç hayvanlar için kendi imkanlarıyla bir dünya kuran Mehmet Yüksel’in hayvanseverliğini anlatıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Belgesel film "Huzur Çiftliği", Türkiye prömiyerini 24-26 Mayıs tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi kampüsünde gerçekleşen Luma Kısa Film Festivali'nde yapacak. Daha önce kadın hakları, sağlıkçı hakları gibi konularda filmler çeken ödüllü yönetmen Feyzi Baran imzalı film, hayvanlara yönelik hak ihlallerine karşı yeni bir tartışma yaratma ve çözüm için bir yol arayışı konusunu odağına alıyor. 

Yaralı ve bakıma muhtaç hayvanlar için kendi imkanlarıyla bir dünya kuran Mehmet Yüksel’in hayvanseverliğini anlatan filmin gelirleri de bakıma muhtaç hayvanlar için harcanacak. Senaristliğini Kamil Kahraman'ın yaptığı filmin ana dağıtımını ise Diyarbakır Sinema Ofisi üstleniyor. 

Feyzi Baran

Baran'ın önceki iki filmi "Bu da mı Gol Değil?” ve “Baba Ne Oldu?” 70’e yakın ulusal ve uluslararası festivalde gösterilmişti.