Hüseyin Can Güner: Genel seçimde partimizi iktidara taşıyacağız

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, "Bugünden itibaren bize düşen, ilk yapılacak genel seçimlerde partimizi iktidara taşımak için o seçimin kampanyasını başlatmaktır" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 31 Mart Yerel Seçimlerinde yüzde 65,26 oy alarak Çankaya Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Can Güner, Çankaya Belediye Başkanlığında düzenlenen devir teslim töreninin ardından Başkanlık Binası önünde Çankayalılarla buluştu. Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, CHP Ankara Milletvekilleri Tekin Bingöl, Murat Emir, Okan Konuralp, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, CHP İlçe Başkanı Fahri Yıldırım, CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Haydar Fırat, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Sekreteri Deniz Çakır ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Ali Balta da katıldı. Başkan Güner’in halkla buluşmasına Alper Taşdelen de eşlik etti.

Alanı dolduran kalabalığı selamlayan Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, "Bu yola çıktığımızda Mansur Başkanımıza bir söz vermiştik. Keçiören'i Etimesgut'u alacağız demiştik. Ama aynı zamanda Büyükşehir’de meclis çoğunluğu için lokomotif Çankaya olacak demiştik. Büyükşehir Belediye Meclis Üyesinin 10'unu da Cumhuriyet Halk Partisi'ne veren Çankayalılar. Hepinizle gurur duyuyoruz" dedi.

Başkan Hüseyin Can Güner, seçim kampanyası süresince seçmenden oy isterken "Başımız dik, alnımız açıktı" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun üç sebebi var. Birincisi ben sizlerin bir kardeşi, bir evladı olarak Çankaya'yı bilen, Çankaya'da öğrenimini görmüş, mesleğini icra etmiş, ekmeğini kazanmış bir kardeşiniz olarak sizlerin güvenini, sizlerin inancını kazandığımdan dolayı başımız dik, alnımız açık çıktık. Ankara'da yaptığı sosyal belediyecilik örnekleriyle ve Cumhuriyet Halk Partisi'nde Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni kazanıp Ankaralılara mutlu oldukları bir beş yıl yaşattığı için Mansur Başkanımız sayesinde başımız dik, alnımız açık çıktık. Çankaya yıllardır sosyal demokrat anlayışla yönetiliyor. Bugüne kadarki belediye başkanlarımız bu kente özveriyle hizmet ettiler. Ben Alper Başkanımıza adaylığımın açıklandığı ilk günden itibaren bana destek olması, yanımda olması, kamuoyuna yaptığı açıklamalarla partili bilinciyle davranması ve süreçte de sadece bugün değil adaylığımın açıklandığı günden bugüne tüm süreçlerde de elimi havaya kaldırıp desteğini ilan ettiği için teşekkür ediyorum."

GENEL SEÇİM STARTINI VERDİ

Seçim sonuçlarıyla büyük bir başarı elde ettiklerinin altını çizen Başkan Güner, genel seçimlerde iktidarı hedeflediklerinin altını çizerek, "Çankaya'da da Ankara'da da Türkiye'de de seçmenlerimiz Cumhuriyet Halk Partisi'ne büyük bir destek verdi. Bizlere inandı, güvendi. Şimdi bugünden itibaren bize düşen ilk yapılacak şey genel seçimlerde partimizi iktidara taşımak için o seçim kampanyasını bugünden başlatmaktır. Biz bugün burada aynı zamanda bu kampanyayı başlatıyoruz. Ne zaman yapılırsa yapılsın. O genel seçimde partimizi iktidar yapacağız" diye konuştu.