Hukukçulardan Cumhurbaşkanı, bakanlar ve valiler hakkında suç duyurusu

Birçok hukukçu, Maraş depremlerindeki ölümler için Cumhurbaşkanı, bakanlar, Genelkurmay Başkanı, valiler ve belediye başkanları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hukukçular, Maraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık iki depremde hayatını kaybedenler için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, kuvvet komutanları, depremin etkilediği kentlerin valileri, belediye başkanları, kaymakamlar, hasar gören binaların mimar ve mühendisleri, belediyelerin imar müdürleri, yapı denetim şirketlerinin sorumluları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hukukçular, sorumlular hakkında cinayet, yaralama, hayvan öldürme, görevi kötüye kullanma ve görevi ihmal suçlamalarını yöneltti.

Suç duyurusunu İstanbul Çağlayan Adliyesi önündeki basın açıklamasıyla duyuran Çağdaş Hukukçular Derneği, Sosyal Haklar Derneği, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği, Adalet İçin Hukukçular üyesi avukatlar, sorumlular hakkında yakalama, adli kontrol ve tutuklama tedbirlerinin alınmasını talep etti.

Suç duyurusunda, sorumluların yapılacak soruşturmanın ardından kasten ve olası kastla öldürme, kasten ve olası kastla yaralama, taksirle öldürme ve yaralama, görevi kötüye kullanma ve görevi ihmal suçlarından iddianame düzenlenip kamu davası açılarak cezalandırılmaları istendi.