HÜDA-PAR'dan Milli Eğitim Bakanı'na 'kız okulları' desteği

HÜDA- PAR Antep Milletvekili Şahzade Demir, 'gerekirse kız okulları açabiliriz" diyen Bakan Tekin'e destek vererek, "Kimse çocuklarını karma eğitim veren kurumlara göndermeye zorlanmasın" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Katıldığı bir televizyon programında karma eğitimin kaldırılması yönündeki tartışmalara ilişkin soruyu yanıtlayan ve "kız okulları" kurmanın, kız çocuklarının okula gitme oranını arttıracak bir çözüm olabileceğini savunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e HÜDA-PAR’dan destek geldi.

HÜDA- PAR Antep Milletvekili Şahzade Demir, Meclis Genel Kurulu’nda besmele çekerek başladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Milli Eğitim Bakanı’nın karma eğitim ile ilgili söylediklerine biz de katılıyoruz. Kimse çocuklarını karma eğitim veren kurumlara göndermeye zorlanmasın. Kız okulları da olsun erkek okulları da. Aynı şekilde karma eğitim veren okullar da. İnsanımız çocuğunu hangi okula göndermek istiyorsa baskı katında kalmadan kendi değerleri doğrultusunda göndersin. İstediği hassasiyet ve anlayışla yetiştirsin. Bu tercih hakkı bütün anne ve babaların en doğal hakkıdır. Karma eğitim dayatılması bu hakkın zorla elinden alınmasıdır.”