Milli Eğitim Bakanı Tekin: Gerekirse 'kız okulları' açabilmeliyiz

'Karma eğitim kaldırılacak mı?' tartışmasına değinen Milli Eğitim Bakanı Tekin "Karma eğitim esastır ama benim asli görevim, okullaşma oranını artırmaktır. Gerekirse kız okulları açabilmeliyiz." dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Karma eğitim tartışmasını değerlendiren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Gerekirse kız okulları açabilmeliyiz" dedi. 

 Tekin, A Haber yayınına katılarak gündeme ilişkin soruları cevapladı. 

"Karma eğitim kaldırılacak mı?" tartışmasına ilişkin bir soru üzerine Bakan Tekin, "kız okulları" kurmanın, kız çocuklarının okula gönderilmemesini engelleyecek bir çözüm olabileceğini savundu. Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin 'Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum' dediğini ifade eden Tekin, şunları söyledi: "Şimdi benim Milli Eğitim olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşması sağlamak. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz. Veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli." 

Karma eğitime karşı olmadığını savunan Tekin, "Tam tersine özgürlükçüyüm, karma eğitim isteyen veliler için de kuşkusuz o olacak. Zaten bizim Milli Eğitim'in temel kanununda öyle diyor, karma eğitim esastır ama benim asli görevim, okullaşma oranını artırmaktır... Ama bu tür gerekçelerle, yani eğitimin, okullaşma oranının artması anlamında bu tür tedbirleri almak gerekiyorsa beraber alalım" diye konuştu. 

'KEŞKE ŞERİATI ÖVECEK KADAR BİLGİM OLSA'

Yusuf Tekin, bakanlığa atandıktan sonra eleştirilere neden olan "Şeriat, Meşruiyet'e Meşrutiyet- Yeni Osmanlılar’da Demokrasi Tartışmaları" isimli kitabını da anlattı. Bakan Tekin, sunucunun "Bu kitapta şeriatı mı övüyorsunuz?" sorusu üzerine “Keşke şeriatı övecek kadar bilgim olsa veya şeriatla ilgili bir kitap yazacak bilgim olsa ama yok. O kitap Türkiye'de demokrasi tartışmalarıyla ilgili. Osmanlı toplumu, özellikle 19. yüzyılın ikinci yarısı... ” dedi. (HABER MERKEZİ)