Hüda Kaya'ya 'SADAT'ın kişilik haklarına saldırı' cezası

Mahkeme eski HDP milletvekili Hüda Kaya'yı, verdiği soru önergesi nedeniyle 'SADAT'ın kişilik haklarına saldırı'dan tazminat ödemeye mahkum etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Paramiliter yapı' tartışmalarıyla gündemi uzun süre meşgul eden SADAT, eski HDP Milletvekili Hüda Kaya’ya verdiği soru önergesi nedeniyle açtığı tazminat davasını kazandı.

Hüda Kaya, eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması talebiyle SADAT'la ilgili bir soru önergesi vermişti. Önergedeki ifadeleri mahkemeye taşıyan SADAT, Hüda Kaya’nın tazminat ödemeye mahkum edildiğini duyurdu.

Şirketin paylaşımında şu ifadeler yer aldı “Mahkeme, Hüda KAYA tarafından şirketimize yönelik bilinçli ve sistematik şekilde gerçekleştirilen bu saldırıların şirketimizin kişilik haklarını zedelediğine hükmetmiştir. Mahkeme kararında ‘Davalı tarafından verilen ve 15 maddeden oluşan önergede sorulan sorular bir bütün olarak değerlendirildiğinde davacı şirketin çeşitli terör örgütleri ile irtibatını gösterir belge olmadan ve bu konuda mahkumiyete ilişkin yargı kararı olmaksızın terör örgütleri ile irtibatlandırıldığı yönündeki içeriğin davacının kişilik hakkına saldırı teşkil ettiği’ sonucuna varılmıştır.”

(HABER MERKEZİ)