HTŞ üyeliğinden yargılanan Habil Mert beraat etti

Edirne İslam Gençliği Derneği Başkanı Habil Mert’in HTŞ üyesi olarak yargılandığı davanın 6’ncı duruşmasından beraat kararı çıktı.

Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

DUVAR - Edirne İslam Gençliği Derneği Başkanı Habil Mert, eski adı "El Nusra" olan Heyet Tahrir Şam (Şam Kurtuluş Heyeti-HTŞ) üyesi olma ve propagandası yapma gerekçesiyle yargılandığı davadan beraat etti.

Mert’in yargılandığı davanın bugün 6’ıncı duruşması Edirne Adalet Sarayı’nda görüldü. Habil Mert beraat kararı sonrası, “Mutluyuz karardan. Daha önceki savunmam, deliller dikkate alınsaydı bu kadar uzamazdı” diye konuştu.

'DOSYA PAKET YAPILARAK SAVCIYA VERİLDİ' İDDİASI

Mert hakkında görülen davayla ilgili “Sosyal medya paylaşımları, evimde bulunan sol içerikli yayınlar, Lübnan Hizbullahının marşı HTŞ üyeliğine delil gösterildi. Lübnan Hizbullah’ı Esad’a destek veren, HTŞ’nin karşısında oluşum. Bu dosya birileri tarafından paket yapılarak savcıya verildi. Perinçekçiler olabilir, FETÖ'cüler olabilir, ben de bilmiyorum. Edirne’nin muhalif sesiyiz biz” diye konuştu.

Habil Mert (soldan üçüncü)

‘1990’LARDA EN UYGUN HİZBULLAH’TI ŞİMDİ HTŞ’

1990’lı yıllarda Hizbullah, şimdilerde HTŞ üyeliği gerekçesiyle insanların gözaltına alındığını, cezaevine konulduğunu söyleyen Mert, şunları ifade etti: “HTŞ Suriye’deki en büyük güç. İdlib HTŞ’nin elinde. İdlib’te Türk askerinin güvenliğini HTŞ sağlıyor. 1990’larda en uygun Hizbullah’tı şimdi HTŞ. Suriye ile alakalı kimi suçlamak isterlerse HTŞ çuvalına atıyorlar. Türkiye’de 4 bin civarında kişi HTŞ üyeliğinden yargılanıyor, kimisi de cezaevinde. HTŞ Türkiye’de terör örgütleri listesinde yer alıyor.”

 

Etiketler Habil Mert HTŞ beraat